Încep să apară pistele de biciclete în judeţ

marți, 26 septembrie 2023, 01:50
1 MIN
 Încep să apară pistele de biciclete în judeţ

Din cele peste 16,5 milioane de lei obţinute de la Ministerul Dezvoltării şi Lucrărilor Publice şi de la Administraţia Fondului de Mediu, Primăria Podu Iloaiei pune la bătaie 4,7 milioane pentru proiectarea şi construirea primelor piste de biciclete în oraş. 

Un segment va fi amenajat în intravilanul localităţii Budăi, pe o lungime de 1,84 km, pe terenul ce constituie zona de protecţie şi zona de siguranţă a DN 28. Potrivit anunţului de licitaţie, pista va avea lăţimea de 2,4 metri şi va fi construită pe partea dreaptă a drumului menţionat. Pe cealaltă parte a DN 28, va fi amenajată de asemenea pistă pentru biciclete şi alte vehicule electrice uşoare.

Lungimea acestui segment va fi de 3,1 km şi va asigura legătura între principalele puncte de interes local. Finanţarea este asigurată prin PNRR, iar ofertele sunt aşteptate până pe 9 octombrie. Odată atribuit contractul firma câştigătoare va avea termen 14 luni să finalizeze lucrările.

Ceva mai rapidă a fost administraţia comunei Stolniceni-Prăjescu, care a alocat 1,6 milioane de lei primiţi prin PNRR pentru construirea de piste pentru biciclete. Termenul de realizare prevăzut în contract este de doi ani. 

Comentarii