Protest de amploare noaptea trecută la Iaşi

miercuri, 01 februarie 2017, 04:30
2 MIN

Câteva sute de protestatari sunt la această oră în piaţa Unirii şi îşi exprimă nemulţumirea faţă de adoptarea ordonanţelor. 

La proteste au participat în jur de 2.000 de persoane. Oamenii au început să se vină în jurul orei 10, iar manifestaţiile s-au terminat aproximativ la ora 01,30. Protestul, împotriva ordonanţelor adoptate în crucea nopţii de Guvern, fără un anunţ prealabil, au fost paşnice. Iniţial, ieşenii s-au strâns în piaţa Unirii, apoi au mers la sediul PSD, pe strada Anastasie Panu şi s-au întors înapoi, unde manifestaţia luat sfârşit. Filmul evenimentelor este prezentat în relatarea live de mai jos.   

(UPDATE 01,45) Protestatarii au ajuns din nou in piata unirii. Deja multi pleaca.

 (UPDATE 01,30) Protestatarii se întorc spre Piaţa Unirii unde se va încheia manifestaţia. Acum mai sunt în jur de 700 de oameni.   

 

UPDATE (01,25) Circulatia este blocata pe Anastasie Panu.

UPDATE (00,37) În faţa manifestanţilor este o maşina a Jandarmeriei. Protestatarii strigă: ‘VeniţI cu noi, vă fură şi pe voi”. Coloana se întinde de la Casa Modei la pasajul Unirii.  

UPDATE (00,37) Oamenii striga acum in piata: "ALDE PSD tradator de patrie". Iasul striga tare: Dragnea la închisoare! Protestul continua in Piata Unirii, in ciuda mai multor indemnuri la mars venite din partea unora dintre manifestanti care au vrut sa mearga spre sediul PSD.  

UPDATE (00,28)  Numărul participanţilor creşte de la minut la minut şi a ajuns la aproape 2.000 de persoane. 

UPDATE (00,06)  În continuarea lumea vine spre Piaţa Unirii, cu taxiuri sau cu maşini personale. La marginea pieţei, spre Palatul Braunstein, sunt doua echipaje ale forţelor de ordine: Jandarmerie şi Poliţie Locală. Oamenii scandează "Dragnea, nu uita, puscaria-i casa ta!" sau "Jos guvernul!". In majoritate covarsitoare, protestatarii sunt tineri, dar sunt si pensionari. Acum se striga "Antena 3, niste derbedei".

UPDATE (23,45) În piaţă la ora asta se scandează: "Rusine, rusine, rusine să va fie", "Dna, să vina să vă ia", "Ieşiti din casă dacă  vă pasă" sau "Uniţi, salvăm toată România!"  

UPDATE (23,40) Numărul protestatarilor creşte constant şi a ajuns la peste 500.  

 

Câteva sute de protestari sunt la această oră în piaţa Unirii şi îşi exprimă nemulţumirea faţă de adoptarea ordonanţelor. Protestatarii au aprins lumanari alaturi de mesajul: "Victima: Romania. Agresor: Guvernul ‘Dragnea’. Data decesului: 31.01.2017" Au inceput scandarile: "Hotii la inchisoare, nu la guvernare!", "PSD, ciuma rosie!", Hotii, hotii!".Lumea continuă să vină în Piaţa Unirii. 

Comentarii