Pe muchie de cuţit, la handbal feminin. În mod normal, promovarea nu mai poate fi ratată

marți, 26 martie 2024, 02:50
3 MIN
 Pe muchie de cuţit, la handbal feminin. În mod normal, promovarea nu mai poate fi ratată

Echipa de handbal feminin CSM Iaşi 2020 şi-a clarificat situaţia în Seria B a ultimului eşalon intern de handbal feminin. Totul s-a limpezit duminică seară, după meciul disputat în Sala Polivalentă în compania singurei echipe mai serioasă din serie, CSM Galaţi. Duelul, care a contat pentru penultima etapă a sezonului regulat, s-a încheiat cu scorul de 21-19 (10-9).

CSM Iaşi 2020 a acumulat astfel 30 de puncte şi a urcat pe primul loc al clasamentului, la egalitate de puncte cu gruparea gălăţeană. La final, Iaşi e avantajat deoarece a marcat mai multe goluri în duelul din tur cu dunărencele, care s-au impus tot cu două goluri, 25-23.

Pe celelalte poziţii se află: 3. CSM Roman (22 puncte); 4. CSM Bacău (16 p); 5 CSM Făgăraş (12 p); 6. HCF Piatra Neamţ (6 p); 7. Ştiinţa Bacău (0 p).

În ultima etapă, pe 21 aprilie, au loc partidele: CSM Bacău – CSM Iaşi 2020, Galaţi – Făgăraş, Ştiinţa – HCF. Roman va sta.

După ultima rundă se va stabili numele celor două echipe de pe locurile III din cele trei serii ale Diviziei A care vor continua lupta pentru promovare alături de primele două clasate din fiecare serie.

Între cele opt se va juca în sistem eliminatoriu într-un turneu care va avea loc în perioada 10-12 mai. În Liga Naţională vor urca două echipe, iar alte două vor juca baraje cu grupări din elită.

Ca urmare a succesului de duminică, CSM, care, practic, nu are cum să rateze primul loc în Seria B, va avea un culoar excelent pentru promovare, fără câştigătoarele seriilor A şi C pe traseu.

În primul meci de la turneul final, Iaşi are mari şanse să joace cu echipa situată pe locul II în Seria C, modesta CSU Cluj-Napoca. Apoi, în semifinale, gruparea municipalităţii locale ar urma să se confrunte cu formaţia care va câştiga partida dintre ocupanta locului II din Seria A, foarte probabil Activ Ploieşti, şi o trupă de pe poziţia a III-a.

Cealaltă „pârtie”, pe care ar urma să intre Galaţi, cuprinde două echipe neînvinse până acum, CSM Slatina şi CSM Deva, care conduc seriile A şi C, şi o altă grupare de pe poziţia a III-a. În primul meci, Galaţi va juca în compania formaţiei din Hunedoara, iar oltencele vor avea o misiune facilă cu o grupare de pe III.

Meciuri de amorul artei

La handbal masculin, a continuat inutilul turneu intitulat Divizia A – Seria B – Jocuri de clasament, la care participă Politehnica Iaşi. Reamintim, echipa antrenată de Florin Spiridon joacă în acest turneu, la finalul căruia nu retrogradează nimeni, după ce a ratat calificarea în play-off-ul ultimului eşalon intern.

În runda a IV-a, Poli a învins la Galaţi, 32-31 (18-13), pe echipa locală CSU.

În urma rezultatelor înregistrate, clasamentul arată astfel: 1 Poli – 12 puncte; 2. Galaţi – 6 p; 3 CSU Piteşti – 3 p; 4. Pietricica Piatra Neamţ 0 p.

Nemţenii figurează de formă în competiţie, ei pierzând toate meciurile cu 0-10 după ce au anunţat că nu se prezintă la meciuri.

Etapa următoare, care conţine o singură partidă, Piteşti – Poli, va avea loc pe 13 aprilie. Campionatul se va încheia pe 20 aprilie, când va avea loc duelul Galaţi – Piteşti. 

Comentarii