UEFA a deschis o investigație după faza penalty-ului din meciul Anglia – Danemarca

vineri, 09 iulie 2021, 09:19
2 MIN
 UEFA a deschis o investigație după faza penalty-ului din meciul Anglia – Danemarca

Anglia a învins Danemarca în prelungiri, scor 2-1, la capătul unui meci marcat de controversa legată de penalty-ul pe care centralul l-a acordat în minutul 102.

UEFA a deschis oficial o investigație referitoare la faza penalty-ului, după ce portarului danez Kasper Schmeichel i-a fost pus un laser pe față.

Chiar și așa, goalkeeperul danez a reușit să pareze șutul lui Harry Kane. Balonul a revenit însă la golgheterul englez, care a doua oară nu a mai ratat.

Jurnaliștii de la Express scriu că aceasta nu este singura acțiune inițiată de forul european împotriva englezilor. UEFA investighează și comportamentul suporterilor la partida cu Danemarca, inclusiv folosirea artificiilor în timpul meciului, precum și faptul că fanii englezi au huiduit imnul național al nordicilor.

Aceasta nu este însă singura controversă legată de acea fază. Lumea fotbalului a fost revoltată de penalty-ul acordat de centralul Danny Makkelie, după pătrunderea lui Raheem Sterling în careu. Jose Mourinho a fost și el scandalizat de această decizie.

Mai mult de atât, înainte ca Sterling să intre în careul advers, în imagini se poate observa cum pe teren se aflau două mingi, lucru interzis de regulament.

Anglia s-a calificat în finala EURO 2020, în urma victoriei reuşite în faţa Danemarcei, cu scorul de 2-1 (1-1, 1-1), după prelungiri, pe stadionul londonez Wembley, în a doua semifinală a competiţiei.

Anglia va întâlni Italia în prima sa finală la EURO şi a doua din istorie, după ce a cucerit titlul mondial în 1966.

Selecţionata Albionului a câştigat în faţa Danemarcei printr-un gol marcat dintr-un penalty uşor acordat, pe care Harry Kane nu a reuşit să-l transforme (104), dar atacantul lui Tottenham a avut prezenţa de spirit de a urmări faza şi a reluat în plasă mingea respinsă de portar. 

Aflați amănunte de pe digisport.ro.

Comentarii