Un nou drum spre Superligă

sâmbătă, 30 martie 2013, 02:50
2 MIN
 Un nou drum spre Superligă

Rugbiştii de la Poli Agro Unirea debutează astăzi în sezonul 2013 al Diviziei A, întâlnind pe stadionul Tepro, de la ora 15:00, nou-promovata CSU Galaţi

Începând de astăzi, amatorii de rugby vor urmări cu atenţie evoluţia echipei lor favorite, Poli Agro Unirea, într-o încercare de a reveni în Superliga CEC Bank, după ce în sezonul trecut a retrogradat din acest eşalon profesionist. De fapt, rugbiştii ieşeni ar fi putut evolua în Superligă încă din acest sezon, deoarece CSO Pantelimon, promovată de drept, a declinat oferta de participare după intense discuţii la club. S-a hotărât să se mai rămână un an în eşalonul secund, pentru ca lotul, condus în acest an de antrenorii Ioan Iftode şi Ioan Ţibichi, să se omogenizeze mai bine şi cu speranţa secretă că, anul viitor să fie condiţii mai bune pentru întărirea lotului. În cele din urmă, Superliga a rămas în şapte echipe, pentru că nimeni nu s-a încumetat să ocupe locul rămas vacant după retragerea echipei bucureştene.
Lotul echipei ieşene a rămas în linii mari acelaşi faţă de cel de anul trecut, singura plecare este cea a lui George Mătase, la Farul Constanţa. Au fost aduşi Nistor (un jucător crescut la Iaşi, dar ajuns acum la Baia Mare) şi Simion (Steaua) şi au fost promovaţi câţiva jucători din propria pepinieră. Primul adversar al ieşenilor nu pare a pune probleme, RCM Galaţi fiind promovată în calitate de câştigătoare a seriei Est a Diviziei A. Echipa antrenată de Marius Secuianu se bazează pe jucători tineri, patru dintre ei fiind componenţi ai lotului naţional de juniori. Adevărata încercare va fi săptămâna viitoare, când Poli CSŞ Unirea va primi vizita formaţiei Ştiinţa Petroşani, o adversară tradiţională a rugbiştilor ieşeni, care anul trecut a avut dreptul de a susţine un baraj de promovare în Superligă, dar a renunţat din motive financiare.
În etapa de astăzi a Diviziei A mai sunt programate meciurile: Ştiinţa Petroşani – CS Năvodari, RC Bârlad – Stejarul Buzău şi CSU Arad – Bucovina Suceava.
 

Comentarii