Un nou semn de circulaţie pe „Drumul Hoţilor“ – propunere a locuitorilor din zonă

marți, 15 martie 2016, 03:00
3 MIN
 Un nou semn de circulaţie pe „Drumul Hoţilor“ – propunere a locuitorilor din zonă

Acesta ar fi un „U“ în triunghi roşu, unde litera „U“ vine de la cuvântul „uitat“.

Localnicii din Vlădiceni au inventat un nou semn de circulaţie. În locul indicatoarelor „drum cu denivelări“, localnicii au propus un semn de circulaţie constând într-un „U“, de la cuvântul „uitat“, încadrat de un triunghi roşu.

„Strada Trei Fântâni, «Drumul Hoţilor» cum este cunoscut popular, este un drum uitat de autorităţi. Locuiesc de 4 ani în zonă, timp în care am făcut nenumărate demersuri către diverse autorităţi. Singurul rezultat a fost instalarea a două indicatoare «drum cu denivelări» la intrarea şi ieşirea de pe strada Trei Fântâni. Din cauza stării drumului, au apărut şi alte probleme, secundare. În zonă se deversează ilegal deşeuri, dar când am solicitat intervenţia Salubris, ni s-a spus că nu pot ecologiza pentru că nu le permite vremea. Dacă am invoca şi noi starea drumului şi n-am mai plăti impozite?“, a spus Etienne Ignat, unul dintre locuitorii zonei.

Acesta a iniţiat o petiţie prin care solicita repararea drumului. O a doua petiţie, online, a strâns 800 de semnături. Aceasta, în condiţiile în care în zonă sunt doar aproximativ 50 de case. „Este evident că drumul nu ne priveşte doar pe noi. Noi nu suntem interesanţi electoral, pentru că suntem puţini. Dar petiţiile noastre au fost semnate de mult mai mulţi oameni“, a spus Ignat.

Bodea: „Este timpul ca municipalitatea să intervină“

Liderul filialei municipale a PNL, Marius Bodea, a apreciat că reabilitarea străzii Trei Fântâni ar putea transforma mănăstirea Vlădiceni într-un punct de atracţie turistică, prin facilitarea accesului la aceasta. În plus, în zonă ar putea fi amenajată o platformă intermodală, unde să poată fi parcate tirurile cu marfă, astfel încât ele să nu mai tranziteze oraşul. „De la acea parcare, marfa poate fi preluată cu maşini mai mici şi transportată către supermarketuri şi magazine“, a spus Bodea.

Acesta a criticat starea infrastructurii rutiere din zonele periferice ale oraşului, enumerând străzile Viticultori, Gloriei, Poienilor, bulevardul Poitiers, şoseaua Voineşti, aleea Strugurilor sau aleea Tudor Neculai printre arterele neglijate de municipalitate. „Este scandalos ca după atâţia ani să mai existe drumuri într-o sare atât de deplorabilă. Din păcate, actuala administraţie se raportează la astfel de probeme doar prin filtru electoral. Drumul Hoţilor trebuie preluat de Primărie de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR), pentru reabilitare. Dacă în 8 ani nu s-a construit niciun metru din şoseaua de centură, este timpul ca municipalitatea să intervină“, a spus Bodea.

Şeful de la Drumuri şi Poduri susţine că autorităţile locale pot asfalta Poitiers şi Trei Fântâni

Contactat telefonic, şeful Regionalei Drumuri şi Poduri, Ovidiu Laicu, a precizat că strada Trei Fântâni şi bulevardul Poitiers, ambele incluse în proiectul şoselei de centură, sunt administrate acum de autorităţile locale, acestea fiind abilitate să efecuteze lucrările de întreţinere şi reabilitare. „N-are de ce să-mi ceară cineva drumul înapoi, pentru că nu l-am luat niciodată. S-a stabilit, într-adevăr ca, atunci când va exista finanţare pentru finalizarea şoselei de centură, noi să preluăm Drumul Hoţilor, să-l reabilităm şi pe urmă să-l dăm înapoi. Dar, în momentul de faţă, nimeni nu împiedică Primăria municipiului sau pe cea din Tomeşti să efectueze orice tip de lucrări acolo“, a explicat Laicu.

Conform aprecierii acestuia, probabilitatea de alocare în acest an a unor fonduri pentru reluarea lucrărilor la şoseaua de centură este practic nulă. „Şoseaua este în masterplanul de transport. Dar până trece de Parlament, până încep alocările de fonduri pe priorităţi, durează“, a spus Laicu.

Comentarii