Anunturi de Mica Publicitate
Abonament la editia electronica
Iasi Tv Life
TeleM
TVR Iasi Telejurnal
Abonament la editia tiparita

Un Don Juan mondial nu se poate dezlipi de femeile din Iasi. "E perfect pentru un bărbat"

Controversatul scriitor american Roosh V şi-a stabilit cartierul general, pentru două luni, la Iaşi.

GALERIE
RooshV3
  • RooshV3
- +

Daryush Valizade, pe numele său adevărat, în vârstă de 34 de ani, călătoreşte prin lume în încercarea de a cuceri cât mai multe fete frumoase pentru ca mai apoi să împărtăşească experienţele sale pe blog sau în cărţile sale. Organizaţiile feministe din întreaga lume au publicat comentarii furioase vizavi de scrierile sale.

Un controversat scriitor american se declară iremediabil îndrăgostit de femeile din Iaşi. A colindat zeci de ţări de pe continentul american şi cel european, în căutarea celor mai atrăgătoare domnişoare. S-a „specializat” în seducţie şi se consideră un veritabil om al ştiinţei. Roosh V, pe numele său adevărat Daryush Valizade, a semnat 14 cărţi. Americanul le dă sfaturi bărbaţilor despre cum să cucerească fete şi le împărtăşeşte propriile experienţe. Ca să-şi condimenteze poveştile, a pornit în călătorie în jurul lumii, pentru a afla ce-şi doresc femeile. Doamnele din Columbia, Brazilia, Argentina, Paraguay, Islanda, Danemarca, Polonia, Estonia, Lituania, Letonia şi Ucraina au devenit deja subiect de carte, dar nici româncele nu sunt departe de a-l determina pe Roosh V să se reapuce de scris. Nu s-a hotărât dacă va fi vorba despre un întreg „ghid de călătorie”, un capitol sau o serie de postări pe blog, dar cu siguranţă româncele nu l-au lăsat indiferent pe american.

 
„E noroi peste tot”
 
Aventura lui Roosh V în România a început în Bucureşti. Următorul oraş bifat a fost Cluj Napoca, dar s-a declarat nemulţumit de faptul că a întâlnit prea mult „unguroaice”. Ospitalitatea moldovenească l-a determinat pe american să rămână, însă, la Iaşi. Dintr-o şedere de câteva zile s-a transformat într-una de două luni, timp în care Roosh va analiza ieşencele şi, speră el, le va seduce rând pe rând. „Femeile de aici nu sunt impresionate de faptul că sunt din America. Îmi place că oraşul este mic şi sunt multe fete frumoase peste tot. Mă simt ca într-un vis care vreau să continue, aşa că mi-am închiriat un apartament pentru cel puţin două luni”, povesteşte, entuziasmat, scriitorul. Contrastul dintre un oraş ponosit şi femeile frumoase care îl împânzesc l-a determinat pe Roosh să numească Iaşul „locul perfect pentru un bărbat”. „Oraşul e urât, clădirile sunt vechi, cu arhitectură comunistă. E noroi peste tot. N-am văzut niciun loc în care să vreau să fac o poză. Nu-mi pasă de mâncare, de cultură, biserici, peisaje, arhitectură. Fără femei ar fi o suferinţă să trăieşti aici”, consideră Roosh V.
 
„Femeile au parte de suficient ajutor”
 
Văzut de mulţi ca un superficial, reacţiile europenilor la adresa scriitorului n-au fost deloc pozitive. Ba mai mult, organizaţiile feministe din întreaga lume au publicat comentarii furioase vizavi de scrierile sale, considerate rezultatele unor frustrări personale şi a misoginismului. „Am observat că am răspunsuri de la tot mai multe femei. Mă gândesc: de ce mă citesc oare? Îmi place să ajut bărbaţii, femeile au parte de suficient ajutor. În America sunt sute de cărţi, show-uri televizate şi reviste care le învaţă cum să se poarte cu bărbaţii”, se apără Roosh. Absolvent de Microbiologie la Universitatea din Maryland, americanul e convins că a studia femeile e o ştiinţă. „Îţi dai seama în timp ce funcţionează şi ce nu când interacţionezi cu ele. Trebuie să studiezi mediul, să tragi concluziile şi să le testezi, să vezi dacă ai avut dreptate. Observi, colectezi date, mai apoi transpui rezultatele în ştiinţă. Îmi place să cred că sunt un om al ştiinţei, că folosesc logica în loc de noroc”, subliniază el. Cultura românească i se pare unică în lume, mai ales în ceea ce priveşte comportamentul doamnelor. Se pare că ieşencele ţin la părerea celor din jur şi nu se lasă nicidecum impresionate de avansurile străinilor.
 
„Spun lucruri prosteşti”
 
Deşi obţine un număr de telefon în aproximativ zece minute, tinerele nu se sfiesc să îl refuze încă de la primul apel. „Nu toate fetele vor să fie cu mine. Acesta e primul lucru pe care trebuie să îl accepţi ca bărbat. Nu o să fii totul pentru fiecare fată. Dar dacă ea te place, eşti capabil să porţi o conversaţie cu ea? Asta îi învăţ eu pe bărbaţi”, menţionează contestatul scriitor şi blogger. E ferm convins că bărbaţii ieşeni nu ştiu ce norocoşi sunt şi că venirea lui în inima Moldovei a fost „un dar ceresc”. „Am fost în 25 de ţări diferite şi pot spune asta: e oraşul perfect. Vin din Washington D.C., unde femeile sunt urâte, grase, înfumurate, nu ştiu să vorbească sau să se îmbrace, poartă papuci urâţi. Aici bărbaţii mă fac să arăt bine. Spun lucruri prosteşti şi mă pun pe mine într-o lumină bună”, spune, amuzat, americanul. Încă vrea să mai studieze „oferta” până când va include România în topul cu cele mai frumoase femei, până acum printre favorite numărându-se Ucraina, Lituania şi Croaţia. Nu plănuieşte să se căsătorească, iar cărţile sale sunt copiii lui. „Îmi place viaţa acum, nu-mi lipseşte nimic. Nu am întâlnit niciodată un bărbat căsătorit care să fie mai fericit decât mine. Ei arată trişti, e sclavie: nu poţi ieşi, nu poţi să petreci”, afirmă Roosh. Chiar şi aşa, recunoaşte că deseori se întreabă cum ar fi dacă ar trăi o viaţă normală. „Într-o zi mă simt cel mai norocos bărbat din lume, a doua zi cel mai singur. Apoi, mă trezesc aici, într-un loc plin cu fete şi îmi revin, întineresc”, susţine scriitorul de 34 de ani. Până când Roosh V va părăsi Iaşul, tinerele ar trebui să fie cu ochii în patru. Chiar el le avertiează: „Nicio fată nu ar trebui să se întâlnească cu mine. Cum aş putea sa le iau în serios când am atâtea opţiuni?!”.
 
 
 
.
 
 

 

 

© Drepturi de Autor (Copyright) - Acest articol este proprietatea Ziarul de Iasi (www.ziaruldeiasi.ro) si este protejat de Legea dreptului de autor si drepturilor conexe (8/1996). Preluarea acestui articol se poate face, potrivit reglementarilor in vigoare, doar în limita a maximum 500 de caractere, urmate obligatoriu de un link directionat catre acest articol! Orice incalcare a acestor prevederi va fi supusa procedurilor pentru intrarea in legalitate si recuperarea daunelor.

Ultima ora

editorial

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Cosmin PAȘCA

Alianţa PSD-PNL, mai puternică decât Putin?

Să luăm exemplul Iaşului. Peste un an-doi, Marius Ostaficiuc va afirma că filiala AUR a fost „capturată” şi va reveni la PSD, Tudor Ciuhodaru îşi va redescoperi „umanismul” şi se va întoarce la partidul lui Dan Voiculescu (aripa televizată a PSD), iar Ciprian Paraschiv îşi va aminti că a fost cândva liberal. Şi mulţi alţii, totul multiplicat cu 41 la nivel de ţară. Controlează azi PSD-PNL România cu 55%? Să vedeţi peste doi-trei ani când o să râdă de Putin cu alea 87% ale lui.

opinii

Bunici obraznici

Briscan ZARA

Bunici obraznici

Bunicii îşi descoperă în nepoţi un scop în viaţă şi nu-i lasă pe aceştia să înveţe nimic din propriile greşeli. Având mult timp la dispoziţie, ei execută toate treburile, odraslele neavând voie să mişte un deget. Mâncarea li se serveşte la pat, în faţa televizorului, totul este aranjat în farfurie în aşa fel încât plodul să nu facă altceva decât să îşi bage singur în gură. Dacă lenea e prea mare, chiar şi acest mic inconvenient se rezolvă de către mereu atenţii şi mereu săritorii bunici: copilul e hrănit în gură. El nu trebuie să îşi aleagă hainele, să îşi spele vasele din care a mâncat, nu mai vorbesc de gătit. Copiii crescuţi de bunici nu ştiu să facă nimic! Pentru că nu au fost lăsaţi să facă. Li s-a pus totul la nas.

Noi, femeile

Cristina DANILOV

Noi, femeile

O fată nu trebuie să rupă cămașa colegului pentru a scăpa de batjocura lui. O adolescentă are dreptul de a citi pe o bancă în parc, așa cum citeam eu cândva, fără să fie agresată și apoi umilită de autorități doar pentru că este femeie. Se poate? Desigur, egalitatea între sexe e un principiu care se învață și societatea de azi ne cere tuturor să facem efortul de a ieși din stereotipurile în care ne-am format și să participăm deschiși la această lecție a umanității.

Între artă şi credinţă

Nichita DANILOV

Între artă şi credinţă

Se pare că noi nu încercăm să ne împăcăm cu gândul că trăim într-o lume imperfectă şi dorim, cu tot dinadinsul să transformă imperfecţiune în perfecţiune, gândind şi, mai ales, acţionând, cât mai corect politic. Aliniindu-ne, cu alte cuvinte, la noile standarde ale politicilor culturale, care dau naştere la noi aberaţii ideologice, la fel de nocive ca şi cele din perioada comunismului, la ameninţări şi la vărsări de sânge.

pulspulspuls

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Câteva observaţii din dronă asupra întâmplărilor nefericite de la Vniversitate

Acuma, dacă tot s-a terminat cu agitaţia de la Vniversitatea din Copou, haideţi să facem două-trei observaţiuni mai detaşate, fără presiunea votului, presiune care a tot apăsat şi în afara instituţiei în aceste ultimel zile. 

Caricatura zilei

Putin a mai câștigat un mandat de președinte al Federației Ruse

Vladimir Putin a câstigat alegerile prezidentiale din Rusia cu 87,97 la suta.  

Cumpara editia digitala

Vremea in Iasi

Curs valutar

Linkuri sponsorizate

Parteneri

Intrebarea zilei

Vladimir Putin, presedintele Federatiei Ruse, a declarant intr-un interviu dat jurnalistului american Tucker Carlson ca nu va ataca niciun stat NATO. Credeti ca isi va respecta cuvantul dat?

vezi raspunsuri