Acuzaţii grave după alegerile la PSD Iaşi: Competiţie de faţadă, bodyguarzi la uşă

sâmbătă, 04 noiembrie 2023, 12:35
3 MIN
 Acuzaţii grave după alegerile la PSD Iaşi: Competiţie de faţadă, bodyguarzi la uşă

Competiția de la vârful organizației locale a PSD Iași, cel puțin în ceea ce privește funcția de președinte, ar fi fost una de fațadă. Unul dintre cei doi contracandidați ne-a declarat că și-a depus candidatura doar pentru simplul fapt că acest lucru îi asigura acces în sală.

„Singurul motiv pentru care am dorit să fiu prezent la această conferință a fost acela de a transmite gândurile și mesajele și (de ce nu) supărările colegilor mei din vechea gardă care nu au putut fi prezenți acolo, nefiind invitați de nimeni. De altfel, nici eu nu am avut nici calitatea de delegat, nici pe cea de invitat, iar, în acest context, singura modalitate de a intra în acea sală era cea de asumare a unei candidaturi, deoarece un candidat are obligatoriu asigurat accesul. Eu am ales să-mi depun această candidatură la funcția de președinte, funcție pe care nu mi-am dorit-o și probabil nu mi-o voi dori vreodată”, ne-a declarat Puiu Șerbescu.

CITESTE SI: Conflictul intern din PSD Iaşi se înteţeşte, judecătorii fiind chemaţi să arbitreze

El a adăugat că, odată ce și-a transmis mesajul de la tribuna conferinței, și-a anunțat și retragerea candidaturii. „În momentul demarării procesului de vot, nu mai eram de mult în sală”, ne-a mai spus Puiu Șerbescu. În context, amintim că presa a avut acces doar în prima parte a evenimentului (la discursuri) și nu a putut asista la sesiunea de alegeri.

Conferința de alegeri a PSD Iași a avut loc vineri seară la Hotelul Unirea. Toți participanții au avut badge-uri, inclusiv jurnaliștii având un statut de „invitat”. În fața sălii au fost doi bodyguarzi care s-au asigurat că toți cei care intră au acest drept.

CITESTE SI: Alegeri la PSD Iaşi: Victorie la scor de rugby pentru favoritul principal. Probleme cu imnul – FOTO/VIDEO

La conferință au participat 170 de delegați, iar pentru funcția de președinte au fost înregistrate 150 de voturi valabil exprimate. Dintre acestea, 144 le-a avut Bogdan Balanișcu (care a condus organizația interimar timp un an și jumătate), iar alte 6 au fost pentru Puiu Șerbescu.

„Au fost printre cele mai democratice alegeri pe care Organizația noatră le-a avut în ultima perioadă. Votul primit mă onorează și în egală măsură sunt conștient că trebuie să îl merit în fiecare zi pe perioada acestui mandat. Același lucru este valabil și pentru ceilalți colegi care fac parte de acum din noua echipă de conducere. Îmi doresc să câștigăm anul viitor Primăria Municipiului Iași și să avem majoritatea în Consiliul Local. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în perioada de interimat pentru reconstrucția filialei municipale”, a declarat Bogdan Balanișcu, citat într-un comunicat al PSD Iași.

În cadrul conferinței, și șeful filialei județene Bogdan Cojocaru a vorbit, la un moment dat, despre modul în care au fost desemnați delegații la conferință.

„Sunt cu siguranță mulți care ar fi vrut să participe (la conferință, n.r.), acesta este statutul, așa au fost constituite regulile prin intermediul statutului, transmiteți celor care acasă că sunt la fel de importanți ca cei care sunt astăzi delegați. Avem nevoie de fiecare dintre dumnealor pentru a putea câștiga bătălia în 2024”

În același timp, el a făcut un apel la unitate în cadrul partidului, subliniind că, în 2020, alegerile au fost pierdute de către PSD la Iași întrucât „nu a fost liniște în propria curte”.

„Toți cei care sunt dispuși să se lupte cu PNL, cu USR, cu AUR, cu toate celelalte formațiuni, alături de noi în această competiție electorală, sunt bineveniți, bineînțeles fiecare primind respectul și recunoașterea muncii pe care o depun. Nu putem să avem doar prețenții, doar așteptări sau, cum se mai spune, să avem drepturi, dar fără obligații și responsabilități. Putem avea un parteneriat corect între organizația municipală și organizația județeană și, bineînțeles, putem avea un parteneriat corect între noi, la nivel de fiecare membru, atât timp cât fiecare se implică și luptă pentru același obiectiv”, a declarat Bogdan Cojocaru.

Comentarii