Al doilea pacient mare ars transferat la Bucureşti

joi, 23 ianuarie 2020, 22:54
1 MIN
 Al doilea pacient mare ars transferat la Bucureşti

În continuare, paturile de la Terapie Intensivă din cadrul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Mare Ars de la Spitalul „Sfântul Spiridon“ sunt ocupate în proporţie de 100%. 

Încă un pacient aflat în stare foarte gravă a fost transferat alaltăieri la Bucureşti. „Pacientul, un bărbat de 47 de ani, a fost scos din casă de echipajul SMURD şi pompieri după ce a fost găsit arzând lângă pat, cu pătura pe el. Incediul s-a petrecut în noaptea de luni spre marţi. Consumase alcool, şi foarte probabil ca focul să fi izbucnit de la o ţigară rămasă aprinsă.

Bărbatul a suferit arsuri în proporţie de 25% din suprafaţa corpului. A fost intubat şi ventilat mecanic. S-a realizat transferul la Spitalul Floreasca din Bucureşti cu elicopterul SMURD, după ce am primit aviz de la Centrul de Control al Situaţiilor de Urgenţă“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD UPU Iaşi. Acesta este cel de-al doilea pacient transferat la Bucureşti. În weekend, o femeie de 47 de ani, cu arsuri de aproximativ 60% din suprafaţa corpului după ce i-a luat foc casa, a fost transferată de data aceasta cu ambulanţa SAJ în Capitală, din cauză că nu mai există paturi de terapie intensivă la Marele Ars.

Comentarii