Aparatură unică în ţară la un centru de recuperare medicală

sâmbătă, 14 septembrie 2019, 01:50
2 MIN
 Aparatură unică în ţară la un centru de recuperare medicală

Pacienţii care, din această toamnă, vor trece pragul Centrului de recuperare medicală EisMed vor putea beneficia de consultaţii şi tratamente cu aparatură de ultimă generaţie, unică în România. Aparatura a fost adusă prin programul Start-up Nation şi va fi utilizată pe pacienţi începând de luni, 16 septembrie.

 

„Dotarea clinicii este de ultimă generaţie, acum. Stăpânim foarte bine terapia cu laser, TECAR terapia. Cuplajul perfect între te­rapeut şi aparatură, între profesionalism medical şi performanţă tehnică, cred că este cheia unui tratament reuşit, respectiv a succesului clinicii. Nu e nimic senzaţional, doar că facem lucrurile aşa cum trebuie“, a explicat Emil Stratan, coordonatorul Centrului Eis Med. TECAR terapia, cel mai modern tratament la ora actuală, este un echipament electronic capabil să genereze un curent sinusoidal de înaltă frecvenţă ce va fi aplicat pe corpul pacientului prin intermediul a doi electrozi din inox, pentru transferul de energie capacitiv şi rezistiv.

Cercetarea în fizioterapie a permis introducerea unor aparate inovatoare, cu o înaltă eficacitate terapeutică, care au revolu­ţionat abordarea recuperării şi vindecării, facilitând munca fizioterapeuţilor şi a medicilor. Aparatura de la EisMed a fost adusă de la firma italiană Fremslife. În această săptămână, reprezentanţii firmei au organizat cursuri cu specialiştii centrului astfel încât aceştia să se familiarizeze cu noile aparate. 

„Fremslife este un start-up italian care proiectează, dezvoltă, produce şi comercializează tehnologii inovatoare pentru sănătate. Propunerea inovatoare şi integrată pe care Fremslife a dezvoltat-o pentru fizioterapie, reabilitare funcţională şi vindecarea şi reducerea durerii în bolile neurovasculare exploatează eficienţa şi validarea ştiinţifică a tehnologiei inovatoare, brevetată şi certificată Frems (Frecvenţa Rhythmic Electrical Modulation System“, a explicat Carmine Petrilli, manager export în cadrul Fremslife. Aparatele achiziţionate sunt un neurostimulator şi un eMOTION TECAR, un aparat de ultima generaţie folosit în terapia TECAR, reuşind să dezvolte biostimularea maximă a ţesuturilor fără a genera o căldură neplăcută pentru pacienţi.

„Acest aparat este o invenţie a Fremslife la care s-a lucrat timp de 25 de ani. Am mai adus un Libralux. Modulaţia laser la niveluri de putere foarte scăzute, care constituie inima brevetului Libralux, propune sistemului biologic o fotoinformare capabilă să restabilească echilibrul homeostatic al matricei extracelulare“, a spus Michele Gallamini, medical devices senior scientist la Fremslife. Şi nu în ultimul rând, la Centrul de recuperare Eis Med va funcţiona şi un stabiliometru ultra-performant, dispozitiv care permite evaluarea funcţiei motorii şi a echilibrului în poziţia în picioare. Mai exact, stabiliometru permite depistarea riscului de cădere – o problemă gravă pentru vârstnici, în special în condiţiile de „fragilitate“, dar în acelaşi timp şi pentru monitorizarea stării atletice în medicină sportivă. 

Comentarii