Axa Iaşi – Suceava: întârzierile birocratice şi criza economică scot ieşenilor în plus din buzunare 64 milioane lei

miercuri, 24 august 2022, 22:33
2 MIN
 Axa Iaşi – Suceava: întârzierile birocratice şi criza economică scot ieşenilor în plus din buzunare 64 milioane lei

Plenul Consiliului Judeţean (CJ) a aprobat, ieri, la foc automat, peste 20 de hotărâri. Una dintre cele mai importante decizii a făcut referire la suplimentarea fondurilor pentru modernizarea drumului Iaşi – Suceava. Î

În contextul creşterii costurilor din domeniul construcţiilor, CJ este nevoit să suporte în plus de la bugetul local o sumă de peste 64 milioane lei. Primii peste 50 km din drum vor fi finalizaţi în această toamnă, iar ceilalţi 41 km urmează să fie modernizaţi până la sfârşitul anului 2023. O altă hotărâre a făcut referire la aprobarea unei investiţii de circa 17 milioane lei pentru reabilitarea Teatrului „Luceafărul”: proiectul va fi depus pentru accesarea finanţării în cadrul PNRR. „Starea de degradare în care se află clădirea Teatrului <<Luceafărul>> este o pată pe obrazul judeţului şi trebuie să reuşim să obţinem resursele pentru a reabilita acest obiectiv. Votând acum acest proiect vom fi printre primii la start, pe 1 septembrie, când se deschide sesiunea de depunere a proiectelor prin PNRR”, a declarat ieri şeful CJ Iaşi, Costel Alexe.

Consilierii judeţeni au mai aprobat şi declanşarea licitaţiei privind serviciile aferente Programului pentru şcoli, procedura fiind asumată pentru întregul judeţ. Produsele care vor fi distribuite în cadrul programului sunt mere, produse de panificaţie, lapte şi produse lactate. În total, sunt peste 84.000 de beneficiari (preşcolari şi elevi) din peste 550 de unităţi de învăţământ. Plenul CJ a mai dat undă verde la iniţiative precum: construirea a două case de tip familial cu 12 locuri în urma închiderii unui centru social din Târgu Frumos, un sprijin financiar de 50.000 lei pentru Festivalul de Muzică Bizantină, amenajarea unui complex metropolitan cu sală polivalentă şi bazin olimpic în Miroslava (proiect fără finanţare asigurată), constituirea unei comisii mixte care să analizeze situaţia dezastruoasă de la Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici”, o rectificare bugetare şi planul de acţiune în domeniul drogurilor pentru următorii patru ani. Nu în ultimul rând, o hotărâre a vizat adoptarea unui regulament privind bugetarea participativă, un proces prin intermediul căruia cetăţenii pot propune proiecte de interes public, iar CJ le finanţezează.

Comentarii