Blocurile cu 12 niveluri de lângă Lidl Canta vor intra în dezbaterea Consiliului Local

joi, 18 ianuarie 2024, 23:58
2 MIN
 Blocurile cu 12 niveluri de lângă Lidl Canta vor intra în dezbaterea Consiliului Local

Proiectul imobiliar din zona Lidl Canta a ajuns în faza de aprobare la nivelul Consiliului Local (CL). Primăria a publicat proiectul de hotărâre în acest sens, iar investiția ar putea fi supusă dezbaterii plenului în prima parte a acestui an.

Planul urbanistic zonal (PUZ) prevede construirea unor blocuri cu 8 etaje în jurul Lidl. Investiția aparține firmei Gral Construct, societate patronată de omul de afaceri Gheorghe Achiței, cunoscut și pentru derularea altor proiecte imobiliare, în special în Galata, Miroslava sau Copou. Dezvoltatorul are în proprietate un teren cu o suprafață de aproape 1,1 hectare.

Potrivit indicatorilor urbanistici, blocurile vor avea 12 niveluri: subsol, parter, mezanin, 8 etaje și un etaj tehnic. În randările aferente proiectului apar 4 imobile care vor găzdui locuințe colective, birouri, comerț și spații de servicii. În prezent, pe teren se află 13 construcții care urmează să fie demolate, inclusiv silozul care are un regim cu parter și 3 etaje. Complexul va fi deservit de un număr de 158 de locuri de parcare, care vor fi amenajate la nivelul solului și în subsol.

În prima etapă a proiectului, Gral Construct va ridica 4 blocuri pe latura vestică și cea sudică a amplasamentului Lidl. Investitorul are semnat un contract pentru achiziția unei suprafețe suplimentare, de 6.000 mp, la sud de supermarket unde, de asemenea, ar urma să fie construit un imobil, dar care nu face obiectul actualului PUZ.

„În funcție de planul de investiție al dezvoltatorului la momentul demarării lucrărilor, numărul de construcții, precum și amplasarea acestora pe teren, soluția poate fi diferită de propunerea (actuală, n.r.) de mobilare urbană. Soluția finală se va stabili la faza întocmirii documentației tehnice pentru obținerea autorizației de construire”, se arată în planul urbanistic care va fi supus aprobării plenului CL.

Documentația pentru autorizare va fi depusă la Primărie după ce Consiliul Local va da undă verde investiției.

Comentarii