CM de fotbal Qatar 2022: Astăzi, meciuri cu calificarea pe masă

marți, 29 noiembrie 2022, 02:43
3 MIN
 CM de fotbal Qatar 2022: Astăzi, meciuri cu calificarea pe masă

Atenție la Ecuador – Senegal și Iran-SUA!

 

Începând de astăzi se dispută meciurile din ultima rundă, decisivă, a grupelor Cupei Mondiale. Ceea ce înseamnă că vom avea tot patru meciuri pe zi, dar nu la patru ore diferite, ci numai la două (17:00 și 21:00). întrucât partidele acestei faze din aceeași grupă se dispută de la aceeași oră.

În grupa A, Olanda are șansele cele mai mari întrucât întâlnește extrem de modesta echipă gazdă, deja trimisă acasă și, în plus are nevoie de o biată remiză pentru a merge mai departe. Însă selecționerul Louis van Gaal s-a arătat nemulțumit de evoluția elevilor săi în meciul cu Ecuador și partida cu arabii va fi prilej de expermiente.Celălalt loc se dispută între Ecuador și Qatar în partida directă de la Al-Rayyan. Sud-americanii au avantajul meciului egal și nu vor beneficia de mijlocașul Sebastian Mendez, suspendat pentru cumul de cartonașe galbene

Situația este mult mai complicată în grupa B, în care fiecare echipă trage speranțe la calificare. Anglia joacă un meci de casă cu Țara Galilor, dar asta nu însemnă că echipa lui Southgate are victoria asigurată. Chiar învinsă, Anglia poate trece de grupă, avantajată de golaverajul excelent realizat pe seama Iranului Galezii pot visa dacă înving Anglia la un scor consistent. Celălalt meci, Iran-SUA este unul în care se văd sau se caută conotații politice. Cu mulți ani în urmă, în 1998, cele două echipe s-au întâlnit pe scena ”Coupe du Monde” într-un context cel puțin la fel de tensionat. Pe teren, a fost un meci curat și frumos, încheiat cu victoria iranienilor cu 2-1, necalificându-se niciuna în optimi.. Acum, cine bate merge mai departe, egalul favorizând echipa asiatică, de la care va lipsi mijlocașul Alireza Jahanbakhsh, de la Feyenoord Rotterdam, suspendat.

Toate meciurile vor fi trasmise pe canalele TVR.

Ecuador – Senegal (ora 17:00, Al-Rayyan, grupa A)

Arbitru: Clément Turpin (Franța)

Olanda-Qatar (ora17:00, Al-Khor, grupa A)

Arbitru: Bakary Gassama (Gambia)              

Clasamentul grupei A: 1-2. Olanda – Ecuador – 4 p (3-1); 3.Senegal –  p (3-3); 4.Qatar – 0 p (1-5)                                                                 

Țara Galilor – Anglia (ora 21:00, Al-Rayyan, grupa B)

Arbitru: Slavko Vincic (Slovenia)

Iran-SUA (ora 21:00,Doha, grupa B)         

Arbitru: Antonio Lahoz (Spania)

Clasamentul grupei B: 1.Anglia – 4 p (6-2); 2. Iran- 3 p (4-6): 3. SUA – 2 p (1-1): 4. Țara Galilor – 1p (1-3).

Comentarii