Consilierii județeni, reuniți în ședință. Ce proiecte au discutat

vineri, 06 octombrie 2023, 08:24
2 MIN
 Consilierii județeni, reuniți în ședință. Ce proiecte au discutat

Consilierii județeni s-au reunit în această dimineață într-o ședință extraordinară convocată de îndată, cu o ordine de zi care a cuprins nouă proiecte de hotărâre. Ședința s-a desfășurat online.
 

Cele mai multe proiecte au vizat actualizarea devizelor generale și a indicatorilor tehnico-economici la finalizarea lucrărilor de închidere a mai multor centre de plasament, alături de construirea unor căsuțe de tip familial, proiecte ale Direcției Generale de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului (DGASPC). Având în vedere deciziile de astăzi ale plenului CJ, lucrările pot fi recepționate în cursul săptămânii viitoare. 

„În vederea trecerii sumelor care au reieșit din construcție este necesar să actualizăm toate devizele. Per total contract de finanțare, nu au fost depășite sumele, modificările sunt reașezări ale unor cheltuieli eligibile și neeligibile”, a declarat, în cadrul ședinței, directorul DGASPC Ion Florin. 

Un alt proiect a vizat aprobarea unor criterii de prioritizare privind repartizarea către comune a unor microbuze hibride care vor fi achiziționate pentru transportul elevilor. O astfel de hotărâre este necesară pentru ca instituția județeană să poată semna contractul de finanțare, programul fiind implementat de Administrația Fondului pentru Mediu.

Nu în ultimul rând, un proiect a vizat reabilitarea drumului Iași – Suceava, respectiv modificarea acordului de parteneriat între CJ Iași și CJ Suceava, la solicitarea partenerului sucevean: Suceava nu va reuși să finalizeze în acest an partea sa de proiect, iar județul vecin a solicitat încheierea unui act adițional la acord astfel încât să poată faza lucrările. În ceea ce privește cheltuielile aferente proiectului, acestea rămân nemodificate.

Comentarii