Consiliul Județean Ilfov a crescut din pix suprafața drumurilor din județ de 70 de ori când a calculat valoarea contractului de dezinsecție

miercuri, 08 martie 2023, 09:40
1 MIN
 Consiliul Județean Ilfov a crescut din pix suprafața drumurilor din județ de 70 de ori când a calculat valoarea contractului de dezinsecție

Dezinsecția în Ilfov, pe suprafață „umflată”. Consiliul Județean Ilfov, condus de liberalul Hubert Thuma, a repetat licitația pentru dezinsecție cu o valoare cuprinsă între minim 7,2 milioane euro și maxim 14,4 milioane.

Defapt.ro a dezvăluit în exclusivitate faptul că în caietul de sarcini au fost incluse mai multe date eronate în baza cărora s-a calculat valoarea acordului-cadru. De exemplu, suprafața străzilor din județul Ilfov a fost mărită de 70 de ori.

Mai mult, deși contractul prevede dezinsecția domeniului public al județului Ilfov, pentru a mări din pix suprafața (și, implicit, costurile) au fost incluse și proprietățile private, inclusiv groapa de gunoi deținută de Eco Sud. Ceea ce înseamnă că din banii publici se face dezinsecția pe terenurile companiilor private.

Licitație anulată, apoi reluată

Liberalul Hubert Thuma este președintele Consiliului Județean Ilfov, care are în subordine Serviciul Județean de Dezinsecție și Ecologizare Mediu Ilfov. Acest serviciu, condus de directorul Mara Nedelcu, a anunțat în iulie 2022 organizarea unei licitații pentru dezinsecție și larvicidare a domeniului public al județului Ilfov.

Mai mult, pe defapt.ro

Comentarii