Construcţia parcării în care vor fi citite numerele de înmatriculare, disputată de două firme din afara Iașului

sâmbătă, 01 octombrie 2022, 01:50
2 MIN
 Construcţia parcării în care vor fi citite numerele de înmatriculare, disputată de două firme din afara Iașului

Două firme participă la o licitaţie pentru reamenajarea parcării publice din faţa Casei de Pensii, conform unui proiect-pilot al Primăriei Iaşi. Niciunul dintre ofertanţi nu este din Iaşi: Fast Park Co SRL este Voluntari (jud. Ilfov), iar Kadra Tech SRL este din Cluj. Prima societate este înfiinţată relativ recent (acum trei ani), dar asociatul majoritar este Avitech SRL, o companie din Capitală cunoscută la nivel naţional pentru numeroase contracte cu instituţii ale statului.

În ceea ce priveşte firma clujeană, indicatorii financiari pe anul trecut arată o stare bună a companiei: cifră de afaceri de peste 30 milioane lei, un profit de aproape 3,5 milioane lei şi un număr de aproape 80 de angajaţi. Cele două firme „luptă” la Iaşi pentru un contract cu o valoare de peste 400.000 lei, respectiv implementarea unui proiect-pilot în parcarea de pe str. Anastasie Panu, din faţa Casei de Pensii.

Potrivit documentaţiei de atribiure, în această parcare, care are circa 100 de locuri, vor fi montate bariere, iar accesul se va face prin strada A. Panu (două puncte de acces), în timp ce ieşirea va fi permisă doar pe strada Sf. Lazăr. Una dintre noutăţi vizează faptul că şoferii care vor avea abonamente vor putea intra în parcare fără a mai face vreun efort: bariera se va ridica după ce o cameră „inteligentă” va scana numărul de înmatriculare. În continuare va fi permis accesul şi pe baza tichetului cu cod QR eliberat fizic la terminal, prin apăsarea butonului de emitere.

De asemenea, va fi permisă şi plata în numerar, dar intenţia municipalităţii este să-i determine pe ieşeni să folosească în special metode electronice pentru a achita tariful de parcare. „Întreg sistemul de control acces şi plată va avea rolul de a gestiona într-un mod automat fără operatori umani accesul la intrarea în pacarea, traficul din incinta parcării, taxarea contravalorii timpului de staţionare conform tarifelor stabilite, cât şi accesul la ieşirea din parcare prin intermediul echipamentelor şi a sistemului de administrare”, se arată în caietul de sarcini aferent licitaţiei. Municipalitatea va anunţa un câştigător al procedurii de achiziţie cel târziu până la sfârşitul acestui an.

 

 

Comentarii