Copil cu arsuri grave în urma unui incendiu, externat după două săptămâni

vineri, 15 aprilie 2022, 01:50
2 MIN
 Copil cu arsuri grave în urma unui incendiu, externat după două săptămâni

Unul dintre cei doi copii care au fost scoşi din incendiul din comuna vasluiană Tăcuta a fost externat ieri din spital dupa aproape două saptamâni de tratament. Anunţul a fost făcut de medicul curant al acestuia, dr. Sidonia Susanu. Aceasta a subliniat faptul că micuţul de 6 ani, ars în incendiu, a fost la un pas de a fi transferat în străinătate. 

"După 13 zile de la internare, unul dintre pacienţii victime ale cumplitului incendiu de la Vaslui a fost externat. A fost internat cu diagnosticele de arsură ale căilor aeriene superioare şi inferioare. Arsură prin flacară 11% suprafaţă corporală. De o gravitate foarte mare au fost arsurile pulmonare, care, în oricare centru de arşi din lume pot avea un potenţial letal. La internare, ne-am asumat tratamentul acestui copil, anunţând în acelaşi timp Centrul Operaţional al Situaţiilor de Urgenţă precum şi Centrul de arşi pentru copii din cadrul Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti, coordonat de domnul profesor Dan Enescu despre posibila necesitate de transfer în urgenţă a copilului la Bucureşti“, a declarat dr. Sidonia Susanu, directorul medical al Spitalului de Copii "Sfânta Maria" şi coordonatorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Recuperatorie din cadrul unităţii medicale.

În tratamentul leziunilor pulmonare severe ale băiatului de 6 ani de la Vaslui, s-au reunit eforturilor medicilor anestezişti, a celor de la chirurgie toracică şi pnumologie de adulţi precum şi a chirurgilor plasticieni. Amintim că, un incendiu puternic a izbucnit pe 1 aprilie la o casă din localitatea vasluiană Focşeasca. Trei copii se aflau în interiorul locuinţei şi au fost salvaţi la limită de tatăl a doi dintre ei. Incendiul se pare că ar fi pornit de la sobă. Văzând flăcările uriaşe, tatăl a intrat în flăcări pentru a-i salva. În urma evaluării, medicii au stabilit că bărbatul de 26 de ani a suferit arsuri de gradul II şi III pe 50% din suprafaţa corpului. 

Fetiţa de trei ani care se afla în casă şi care prezenta arsuri pe o suprafaţă de 60% din corp a decedat la spital. Fratele acesteia, de şase ani prezinta arsuri pe 20% din corp. Alături de cei doi fraţi, în casă, se afla şi fratele soţiei bărbatului salvator, în vârstă de 10 ani, care a fost ars pe 20% din suprafaţa corpului. Cei doi băieţi au fost transportaţi la momentul respectiv la Spitalul "Sfânta Maria" din Iaşi. 

 

 

Comentarii