Copil de 2 ani la Urgenţe: a căzut de pe bicicletă

marți, 03 mai 2022, 01:50
1 MIN
 Copil de 2 ani la Urgenţe: a căzut de pe bicicletă

În weekendul care tocmai s-a încheiat, în Unitatea de Primire a Urgenţelor (UPU) de la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi au ajuns în medie 95 de copii în 24 de ore care au avut nevoie de consultaţii sau supraveghere medicală. Medicii spun că este un număr puţin mai mare comparativ cu cel din perioada sărbătorilor. 

Unul dintre copiii care au avut nevoie de consultaţie şi ulterior de internare a fost un copil în vârstă de 2 ani care a căzut de pe bicicleta pe care se afla împreună cu tatăl său. Acesta se afla într-un scaun ataşat bicicletei atunci când amândoi au căzut.

„Pacientul avea traumatism cranio-cerebral, contuzii şi excoriaţii multiple. S-au făcut investigaţii imagistice pentru a exclude eventuale traume mai importante şi a fost internat într-o secţie de Chirurgie pentru a fi supravegheat”, a precizat dr. Tamara Roşu, medic-şef UPU şi purtător de cuvânt al Spitalului de Copii „Sf. Maria”. Medicii se aşteaptă ca odată cu reîntoarcerea copiilor în colectivităţi să fie în creştere şi numărul prezentărilor în UPU.

 

 

Comentarii