Covid la Iaşi – 656 cazuri în ultimele trei zile. Creşterea continuă

luni, 25 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Covid la Iaşi – 656 cazuri în ultimele trei zile. Creşterea continuă

În ultimele trei zile, în judeţul Iaşi au fost depistate 656 de persoane infectate cu SARS-CoV-2 numărul fiind unul în continuă creştere în ultimele două săptămâni. În spitalele ieşene se află internate 116 persoane, dintre care şapte la Anestezie şi Terapie Intensivă. Trei paturi ATI sunt ocupate la Spitalul de Boli Infecţioase, iar patru sunt la Spitalul „Sf. Spiridon”, fiind libere 14 paturi ATI pentru cazurile grave. 

Pe 23 iulie, 40 de persoane cu simptome specifice COVID-19 au solicitat testare la domiciliu, iar 14 au avut nevoie să rămână internate. Creşterea numărului de cazuri i-a îndemnat pe o parte dintre ieşeni să meargă să se vaccineze. În ultimele trei zile, 181 de persoane s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie, obervându-se că cele mai multe persoane s-au vaccinat cu doza a treia – doza „booster”, şi cu doza a patra.

Mai exact, 134 de persoane s-au imunizat cu dozele care le asigură o protecţie suplimentară. În schimb, numărul persoanelor care se vaccinează cu prima şi a doua doză este unul mai mic. Conform datelor DSP, 1.133 de persoane se află zilele acestea în izolare la nivelul judeţului Iaşi, fiind un număr dublu faţă de începutul acestei săptămâni 

Comentarii