De Naşterea Domnului, la cea mai mare maternitate din Moldova au venit pe lume 37 de copii: 16 fete şi 21 de băieţi

miercuri, 28 decembrie 2022, 02:50
1 MIN
 De Naşterea Domnului, la cea mai mare maternitate din Moldova au venit pe lume 37 de copii: 16 fete şi 21 de băieţi

Sărbătoarea Crăciunului a adus bucurie în mai multe familii din zona Moldovei, după ce în perioada 24 – 26 decembrie, la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iaşi s-au născut 37 de copii, un număr mai mare comparativ cu cel din anii anteriori. 

Din cei 37 de bebeluşi, 16 sunt fete, iar 21 sunt băieţi. Doar în prima zi de Crăciun s-au născut 19 copii, dintre care 5 fete şi 14 băieţi. Anul trecut pe 25 decembrie s-au născut doar şase copii, anul acesta numărul copiilor care au venit pe lume în prima zi de Crăciun fiind vizibil mai mare. Conform tradiţiei, copiii născuţi de Crăciun sau de Anul Nou sunt norocoşi şi vor avea o viaţă sub semnul bunăstării, iar în grupurile creştine aceştia sunt consideraţi rari şi speciali pentru că naşterea lor coincide cu ziua naşterii lui Iisus Hristos.

„Anul acesta s-au născut mai mulţi băieţei decât fetiţe. Din cei 37 de copii care s-au născut zilele acestea, şapte au avut nevoie de îngrijiri în Terapie Intensivă. Cel mai mic a venit pe lume cu o greutate de 1500 de grame, însă toţi sunt stabili, cu o evoluţie bună”, a precizat dr. Anca Bivoleanu, medic primar neonatolog şi purtător de cuvânt al Maternităţii „Cuza Vodă”. 

 

 

Comentarii