DGASPC Iaşi angajează asistenţi maternali

vineri, 10 ianuarie 2020, 13:58
1 MIN
 DGASPC Iaşi angajează asistenţi maternali

Prin intermediul proiectului „TEAM-UP – Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor“, în anul 2019, DGASPC a angajat 45 de asistenţi maternali care au primit în grijă 83 de copii. Proiectul prevede ca, până la finalul anului 2023, în judeţul Iaşi să se realizeze extinderea reţelei de asistenţi maternali cu încă 225 de persoane. 

Organizatorii proiectului oferă cursuri gratuite, iar salariile sunt extrem de motivante. Anul trecut, multe cereri au fost respinse, pentru că solicitanţii nu au întrunit criteriile de eligibilitate. Şi asta în condiţiile în care existau şi 10 cereri pe săptămână. Printre criteriile de recrutare a potenţialilor asistenţi maternali se numără faptul că acesta trebuie să fie absolvent de studii medii şi trebuie cu sau fără diplomă de bacalaureat. Din păcate însă, organizatorii nu au reuşit să recruteze prea multe persoane din mediul rural pentru că un număr mare de persoane nu absolviseră liceul. Un alt criteriu este ca vârsta maximă a asistentului maternal trebuie să fie de 54 de ani şi să aibă maximum doi copii proprii.

După ce solicitantul trece prin analiza unei comisii, aceasta va stabili dacă este sau nu eligibil pentru a intra în proiect. Reprezentanţii DGASPC şi-au propus ca în anul 2020 să facă 75 de angajări prin acest proiect, şi se pare că din ce în ce mai mulţi ieşeni se arată a fi interesaţi să devină asistenţi maternali. Una dintre motivaţii este cea care ţine de latura financiară. Un asistent maternal este plătit cu 2.300 lei/lună pe copil. Dacă are doi în grijă, primeşte încă 15% din 2.300 de lei, sau 25% pentru copilul cu deficienţe. 

Comentarii