Digitalizare totală a activităţii de taxe şi impozite a Primăriei. Procesul va dura 4 luni şi va costa un milion de lei

sâmbătă, 12 august 2023, 01:50
2 MIN
 Digitalizare totală a activităţii de taxe şi impozite a Primăriei. Procesul va dura 4 luni şi va costa un milion de lei

Municipalitatea va digitaliza toate documentele din arhiva Direcţiei de finanţe locale, aferente activităţii de taxe şi impozite. Este vorba despre acte cu termen de păstrare mai mare de 4 ani, dar nu mai vechi de 10 ani. Acest proces va costa peste un milion de lei, iar banii sunt asiguraţi în cadrul unui proiect european privind dezvoltarea capacităţii administrative. 

Licitaţia este deja lansată, iar firmele interesate pot depune oferte până pe 23 august. „Implementarea serviciului implică servicii de retro-digitalizare a minimum 110.000 de documente existente în arhivă, respectiv scanare, etichetare, indexare, precum şi încărcarea respectivelor documente în format digital într-o aplicaţie de arhivă electronică RepoZIP, aplicaţie ce poate fi accesată printr-un canal securizat”, se arată în caietul de sarcini.

Potrivit documentaţiei de atribuire a contractului, actele din arhiva compartimentului de impozite şi taxe locale al Primăriei sunt în mare majoritate în format A4 (circa 90%), A3 sau mai mare (5%) şi în formate mici (chitanţe, bonuri etc.). „Un document poate conţine mai multe pagini cu acte justificative – estimăm un număr mediu de 50 de pagini per document”, se mai precizează în caietul de sarcini. Printre documentele care vor fi digitalizate se numără: declaraţii fiscale pentru stabilirea impozitelor (clădiri, teren, maşini etc.), procese-verbale de contravenţie, sentinţe judecătoreşti, note de constatare, decizii de executare silită, solicitări de scutire la impozit sau eliberare de documente, avize de inspecţie fiscală, deconturi, rapoarte fiscale, contracte (folosinţă teren, asociere, concesionare etc.) şi alte tipuri de acte. „Serviciile se vor desfăşura la sediul autorităţii contractante, cu resursele prestatorului (echipament şi personal)”, este condiţia Primăriei.

Municipalitatea estimează că această activitate va dura 4 luni, iar valoarea estimată a contractului de servicii se ridică la aproape 925.000 lei, fără TVA. În cazul documentelor mai puţin lizibile (de exemplu, scrisul de mână din anumite acte), Primăria solicită, pe cât posibil, recunoaşterea optică a caracterelor (programe de tip OCR). Nu în ultimul rând, municipalitatea solicită potenţialilor ofertanţi o echipă de minim 10 persoane care să fie implicată în mod constant în scanarea, etichetarea şi indexarea documentelor. Criteriul de atribuire este preţul cel mai scăzut.

Comentarii