Două oferte pentru refacerea pasajului pietonal Frumoasa. Valoarea contractului s-a dublat

joi, 06 iulie 2023, 01:50
2 MIN
 Două oferte pentru refacerea pasajului pietonal Frumoasa. Valoarea contractului s-a dublat

Noua licitaţie pentru reabilitarea pasajului pietonal Frumoasa a atras două oferte. Municipalitatea a relansat procedura după ce constructorul iniţial nu a făcut faţă lucrărilor. 

Între timp, instituţia a dublat valoarea estimată a contractului şi a ajuns acum la 2,1 milioane lei, fără TVA. Ofertanţii sunt două asocieri: Heavy Duty Construct – Prima Construct şi Trust AVB – CVF Designer, toate firmele fiind din Iaşi.

Primul contract a fost semnat în martie 2022 şi, în mod normal, un an mai târziu pasajul trebuia să fie reabilitat. În schimb, la momentul estimat de finalizare a lucrărilor, Primăria a reziliat contractul, acest lucru fiind făcut chiar la cererea constructorului (BMS Holding Enterprise SRL). Contractul iniţial avea o valoare de un milion de lei.

Primăria a justificat rezilierea contractului prin faptul că firma nu a putut duce la bun sfârşit lucrarea în urma „creşterii explozive a preţurilor materialelor de construcţii din ultimul an care a dus la imposibilitatea încadrării în bugetul licitat”.

Printre lucrările care trebuie realizate la pasaj se numără modernizarea structurii de rezistenţă (placaj din piatră naturală pe toată lungimea şi lăţimea pasajului – pe tavan, pereţi şi podină, iluminat led, monitorizare video, sistem de colectare şi dirijare a apelor pluviale), reparaţii executate la nivelul camerei tehnice, modernizarea căilor de acces şi reparaţii executate în exteriorul pasajului.

Fondurile pentru refacerea pasajului pietonal sunt asigurate de la bugetul local. Pasajul face legătura între zonele Nicolina (str. Libertăţii) şi Frumoasa (stradela Cetăţuia). În zona ieşirii din pasaj este localizat ansamblul Mănăstirii Frumoasa, lăcaş de cult inclus pe lista monumentelor istorice şi recent restaurat. 

Comentarii