Două tinere frumoase din România, în topul mondial al geniilor din tehnologie

duminică, 21 iulie 2019, 10:23
1 MIN
 Două tinere frumoase din România, în topul mondial al geniilor din tehnologie

Două românce au fost nominalizate în topul Massachusetts Institute of Technology (MIT) "35 under 35", dedicat tinerilor inovatori şi dezvoltatori ai tehnologiei cu vârsta de până în 35 de ani.

Astfel, una dintre cele mai celebre universităţi din lume recunoaşte inovaţia Marianei Popescu în dezvoltarea structurilor cu amprente ecologice minime, construite în timp record şi la un cost redus, conform site-ului technologyreview.com.

Concret, Mariana Popescu, de profesie arhitect, a dezvoltat un proces şi o serie de instrumente computaţionale capabile să transforme tricotajele în cofraje sau matriţe complexe pentru realizarea de structuri din beton. Inovaţia ei face posibilă realizarea mai rapidă de planuri de construcţie personalizate, cu o amprentă de carbon redusă.

Raluca Ada Popa, de la Berkeley University, a schimbat modul în care este percepută securitatea informatică

Sistemele sale de criptare lucrează cu o gamă largă de aplicații și oferă un nivel de protecție pe care firewall-ul nu o poate oferi: chiar dacă atacatorii intră într-un sistem informatic, aceștia nu au cum să descifreze datele.

Raluca Ada Popa spune că tehnicile ei permit sistemelor informatice să funcționeze ca și cum „ar fi fost legate de ochi”. Ele sunt capabile să lucreze cu datele fără a le „vedea” efectiv – ceea ce deschide câmpul de securitate cibernetică pentru o serie de noi aplicații.

O inovatie mai recentă a ei, „Helen”, poate fi folosita de spitale pentru a partaja informațiile din fișa medicală a unui pacient fară a compromite confidențialitatea acestora.

Citeşte mai mult pe digi24.ro

Comentarii