Drama unui igienist dentar român din Canada. E acuzat de abuz sexual după ce și-a tratat soția

duminică, 06 octombrie 2019, 12:12
2 MIN
 Drama unui igienist dentar român din Canada. E acuzat de abuz sexual după ce și-a tratat soția

Un igienist dentar de origine română din Canada a rămas fără licență pentru o perioadă de 5 ani, după ce și-a tratat soția la cabinet.

Alexandru Tănase lucrează de 19 ani în domeniul igienei dentare, iar pe 9 septembrie autoritățile i-au retras licența, scrie stirileprotv.ro.

Bărbatul este acuzat de “abuz sexual”, după ce și-a tratat soția de mai multe ori în perioada aprilie 2015 – august 2016.

Legislația canadiană interzice relațiile de natură sexuală între igieniștii dentari și pacienți, chiar și în cazul în care aceștia sunt căsătoriți. Singurii care fac abatere de la această regulă sunt dentiștii.

Întregul caz a fost povestit pe o rețea socială chiar de Alexandru Tănase. Bărbatul spune că în 2015, Colegiul Igieniștilor Dentari din Ontario a propus un amendament care să permită acestora să își trateze soții și soțiile, însă legislativul nu l-a adoptat nici până în prezent.

“O colegă m-a informat că amendamentul a fost aprobat, când de fapt nu fusese. Am crezut-o fără să mă îndoiesc. Din păcate, nu am verificat informația și i-am făcut programare soției mele”, mărturisește bărbatul.

În 2016, soția sa a pus o poză pe Facebook în care se declara mulțumită de noul ei dentist. Imaginea a fost văzută de
o cunoștință a celor doi, care și-a dat seama că femeia se referea la soțul său și a depus o plângere la Colegiul
Igieniștilor Dentari.

Tănase povestește că după câteva luni, s-a trezit cu un inspector la locul de muncă pentru a investiga cazul, iar ulterior a fost chemat în fața comisiei de disciplină. Bărbatul a fost găsit vinovat de abuz sexual, iar CHDO i-a retras licența timp de cinci ani.

“Nici nu pot să explic cum retragerea licenței mi-a distrus viața, căsnicia, finanțele și reputația. Nu are sens ca în 2019 igieniștii dentari să nu poată trata dinții soților și ai soțiilor, mai ales când dentiștii pot”, a spus el.

Acum, bărbatul se luptă să își recupereze licența sa, dar și pe cele ale altor doi colegi care au pățit același lucru. Cei doi au refuzat, însă, să conteste decizia de teama costurilor legale pe care ar trebui să le plătească în cazul în care ar pierde procesul.

În demersul său, românul a creat o petiție online, care a fost semnată de zeci de mii de oameni. 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii