Euronest şi CJ cer ajutor pentru amplasarea spitalului mobil

Platforma betonată de la TransAgropolis nu ajunge pentru toate cele 102 module u ce mai trebuie făcut pentru montarea unităţii sanitare.

marți, 05 mai 2020, 01:50
2 MIN
 Euronest şi CJ cer ajutor pentru amplasarea spitalului mobil

Cu o săptămână înainte de data impusă pentru sosirea la Iaşi a celor 102 containere ale spitalului mobil, spaţiul destinat amplasării pare să fie prea mic. 

„Este necesară extinderea platformei betonate a amplasamentului propus (Parcul TransAgropolis) pentru a putea găzdui întreg ansamblul medical. Consiliul Judeţean şi-a manifestat disponibilitatea de a se implica în realizarea acestui demers, însă lansăm şi un apel public către toate firmele de construcţii din regiune să ne sprijine pentru amenajarea completă a zonei – traseu ambulanţe, zonă de parcare, extindere platformă pentru montare containere“, a anunţat ieri Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară EURONEST, prin care s-a derulat procedura de achiziţie publică a complexului sanitar de campanie.

Ar fi nevoie de amenajarea cu piatră compactată a unei suprafeţe de aproximativ 6.000 mp, precizează mesajul asociaţiei. „Motivat de acest fapt, facem un apel public pentru implicarea comunităţii de afaceri din Moldova. Realizarea acestei lucrări printr-o procedură administrativă ar putea pune în pericol instalarea în timp util a spitalului, deoarece autorităţile locale nu beneficiază de derogări speciale, chiar dacă suntem în stare de urgenţă“, a declarat Alina Popa, directorul EURONEST.

Ea a adăugat că nicio lucrare suplimentară de amenajare a zonei nu putea fi demarată înainte ca procedura de achiziţie să fie încheiată şi fără a şti exact soluţia tehnică propusă de câştigătorul licitaţiei. „Vom acorda tot sprijinul logistic de care dispunem pentru pregătirea zonei în care va fi montat spitalul. Avem însă nevoie şi de constructori care să înţeleagă că fiecare palet de piatră şi fiecare muncitor dislocat pentru realizarea fundaţiei spitalului mobil la TransAgropolis e un pas în plus către starea de normalitate la care ne dorim cu toţii să revenim cât mai curând“, a completat apelul preşedintele CJ, Maricel Popa. Firmele de construcţii interesate să susţină acest demers sunt invitate să contacteze echipa EURONEST (tel.0784/260866, email: office@adieuronest.ro).

Contractul cu firma furnizoare din Turcia a fost semnat cu două săptămâni în urmă contra sumei de 13,2 milioane de euro. La proiect au participat CJ Iași, cu 14,4 milioane, și CJ Neamț, cu 3,2 milioane de euro. Nu este clar încă dacă întreaga sumă a fost virată Asociației Euronest și ce se va întâmpla cu surplusul de peste 4 milioane de euro aprobat de plenurile celor două administrații județene.

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii