EXCLUSIV: Aceasta este scara pe care a căzut mezzosoprana de la Opera Iasi. Anunțul procurorilor

miercuri, 13 mai 2020, 12:57
2 MIN
 EXCLUSIV: Aceasta este scara pe care a căzut mezzosoprana de la Opera Iasi. Anunțul procurorilor

UPDATE: Procurorii ieşeni au deschis un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii tentativă de omor în cazul mezzosopranei Maria Macsim Nicoară, potrivit unui comunicat remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi. În acest caz, ancheta se desfăşoară sub supravegherea unui procuror criminalist. Mihaela Apostol, prim-procurorul unității, a precizat că în acest moment se iau în calcul atât varianta unui accident cât și cea ca victima să fi căzut după ce a fost împinsă. Dosarul deschis este in rem, adică nicio persoană nu e pusă sub acuzare. 

Jurnaliştii “Ziarul de Iaşi” au intrat in posesia unor fotografii cu scara pe care a căzut mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, aflată momentan în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie în urma unei operații la cap.

Fotografiile au fost realizate imediat după căzătura tragică a femeii în casa din Aroneanu, de pe strada Vântu. Scările din fotografii fac legătura între mansardă,  unde dormea soprana, şi parter, unde soţul acesteia spune că se afla în momentul accidentului. Scara numără fix 13 trepte, care se pare că au purtat ghinion pentru soprană, dacă ar fi să credem varianta soţului acesteia, Constantin Nicoară. 

Tot în poze, în partea stângă, se pot vedea urme de vomă pe perete, ceea ce înseamnă că femeia a vomat înainte sau după ce a căzut pe scări. Nu se văd pe perete picături de sânge, aşa cum s-a vehiculat iniţial. Însă, treptele din gresie ar fi putut crea răni destul de grave unui corp aflat în cădere, dar înălţimea mică a treptelor nu explică gravitatea rănilor femeii.

 Reamintim că Maria Macsim a ajuns la spital luni dimineaţă în jurul orei 8 în stare critică, cu răni grave la cap, nasul rupt, traumatisme la coloană şi picioare. căzătura femeiii ar fi avut loc duminică seară în jurul orei 23 iar şi abia în jurul orei 7 dimineaţă, femeia a fost transportată la spital, unde a fost operată.

Comentarii