Festival internaţional de poezie, la Iaşi

luni, 23 mai 2022, 23:07
2 MIN
 Festival internaţional de poezie, la Iaşi

A început Festivalul Internaţional "Poezia la Iaşi". Timp de şapte zile, 70 de poeţi din 16 ţări vor participa la activităţile organizate în capitala Moldovei. În prima zi de festival au avut loc o serie de recitaluri extraordinare susţinute de elevi din liceele şi colegiile ieşene, precum Colegiul Naţional, Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" şi Colegiul Naţional "Garabet Ibrăileanu". În cea de-a doua parte a zilei au recitat poeţi consacraţi: Adi Cristi, Vasile Bâcu, Marco Luchessi, Andrei Novac, Paul Gorban, Varujan Vosganian, Maria Joao Catinho şi Radu Florescu.

Pe parcursul celor şapte zile de festival, poeţii vor fi prezenţi în 11 licee ieşene acolo unde vor susţine o serie de recitaluri. Acţiunea a început la Colegiul Naţional Iaşi, acolo unde Angela Baciu, Adi Cristi, Radu Andriescu şi Andrei Novac i-au bucurat pe elevii colegiului. Evenimentul a fost încheiat de trei tinere poete, din rândul elevilor, care au completat acţiunea recitând din creaţia proprie. În următoarele zile, vor fi susţinute recitaluri poetice la Muzeul Municipal "Regina Maria" din Iaşi. De asemenea, cei interesaţi pot participa şi alte acţiuni, precum lansări de cărţi apărute recent, la un maraton de lectură şi la un dialog neconvenţional în comuna Ciurea.

Iubitorii de muzică vor avea ocazia să audieze secvenţe muzicale, oferite de artistele Diana Maria Hrenciuc Mertic, la violoncel şi Patricia Iacob, la vioară. De asemenea, tot în cadrul Festivalului Internaţional "Poezia la Iaşi", va avea loc un recital susţinut de actorul francez Charles Gonzales. Acesta va interpreta poeziile ieşenilor Adi Cristi, Daniel Corbu, Valeriu Stancu şi Cassian Maria Spiridon.

Evenimentul se află la cea de-a VIII-a ediţie şi este organizat de Casa de Cultură "Mihai Ursachi" din Iaşi, în parteneriat cu Primăria Municipiului Iaşi, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO. La finalul festivalului participanţilor li se va oferi diploma "Refugiat prin poezie". 

 

Publicitate și alte recomandări video

Comentarii