FOTO-Cum arată saloanele modernizate de la Spitalul de Copii „Sfanta Maria”

miercuri, 16 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 FOTO-Cum arată saloanele modernizate de la Spitalul de Copii „Sfanta Maria”

Primele saloane reabilitate şi modernizate la Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi vor primi în perioada următoare primii pacienţi, după ce lucrările la patru dintre etajele tronsonului III au fost finalizate. 

Conducerea unităţii medicale susţine că mai întâi este nevoie de obţinerea unor avize, iar ulterior se va începe transferarea activităţii din tronsonul I în tronsonul reabilitat pentru a continua lucrările şi în restul spaţiilor. Conform reprezentanţilor Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi până acum au fost modernizate instalaţiile de apă şi canalizare din întreg spitalul, iar pe tronsonul III au fost refăcute instalaţiile pentru energie electrică şi comunicaţii, a fost consolidat subsolul şi terasa superioară.

De asemenea, a fost regândit modul în care arată saloanele, care acum au maximum trei paturi, a fost înfiinţat câte un grup sanitar la două saloane, fiind amenajate şi băi pentru pacienţii cu dizabilităţi. Totodată, au fost create spaţii pentru sala de mese, pentru tratament, dar şi spaţii pentru lenjerie. „Spaţiile beneficiază de un sistem de climatizare foarte eficient energetic prin controlul automat al temperaturii şi umidităţii din clădire, de la jaluzelele automate până la centralele de ventilare şi purificare a aerului”, a precizat Maricel Popa, preşedintele CJ Iaşi.

Dr. Cătălina Ionescu, director medical al spitalului, a explicat că în principiu se va menţine aceeaşi repartizare a secţiilor şi clinicilor, însă vor exista unele modificări acolo unde este o adresabilitate crescută, cum ar fi Clinica de Oncologie. „Pe acest tronson, la etajul opt va fi Gastroenterologia, la etajul şapte va fi Pediatrie Generală IV, la etajul şase va fi Clinica a III-a, iar la etajul cinci, Clinica I. Dorim ca spitalizările de zi să se facă într-o locaţie separată, nu pe secţiile spitalului, să putem să respectăm atât circuitul pentru spitalizările continue, dar şi pentru cele de zi, să fie un circuit pentru vizitatori cu un orar bine stabilit”, a declarat dr. Cătălina Ionescu.

Proiectul „Reabilitarea şi modernizarea Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii Sf. Maria Iaşi” are o durată de execuţie de patru ani şi o valoare totală de aproximativ 121 milioane lei. 

Comentarii