Ieşeancă rănită la picioare de petardele aruncate de la balcon, de tineri inconştienţi ce se distrau

luni, 06 ianuarie 2020, 02:50
2 MIN
 Ieşeancă rănită la picioare de petardele aruncate de la balcon, de tineri inconştienţi ce se distrau

Incidentul care a trimis-o pe femeia de 63 de ani la spital s-a petrecut în zona Tudor Vladimirescu. Medicii ieşeni spun că, anul acesta, petardele au băgat în spital un număr record de persoane.

 

Victimele petardelor continuă să umple sălile Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic „Sfântul Spiridon“ şi la apraope o săptămână după revelion. În cursul zilei de ieri, la UPU s-a prezentat o femeie care acuza dureri mari la piciorul drept. Elena B., de 63 de ani, le-a declarat medicilor că, în urmă cu trei zile, în momentul în care ieşea dintr-o farmacie din zona Tudor Vladimirescu, mai mulţi tineri au început să arunce cu petarde de la balconul unui bloc din vecinătate.

„Femeia a suferit arsuri în zona picioarelor, de gradul 2 şi 3. În acest moment este tratată în cadrul UPU, tratamentul fiind urmărit de medicul de la Clinica de Chirurgie Plastică“, a declarat Diana Cimpoeşu, coordonator UPU-SMURD Iaşi. Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului au constatat o creştere a numărului de persoane rănite de petarde în perioada Sărbătorilor. Astfel, atât adulţi, cât şi copii au fost trataţi de doctori pentru leziuni la nivelul mâinilor sau al ochilor.

„Au fost pacienţi din Iaşi, din Neamţ şi din Vaslui. O parte s-au internat cu leziuni traumatice post-explozie de petardă, o parte au fost trataţi şi retrimişi în spitalele judeţene pentru supraveghere şi tratament. Au fost intervenţii şi la copii pentru aceste leziuni post-traumatice, aceştia fiind transportaţi la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria, fără leziuni ameninţătoare de viaţă. Au fost mai multe cazuri de pacienţi care s-au rănit în urma folosirii petardelor, faţă de anul trecut. Impresionant a fost cazul din ultimele zile ale anului 2019 în care cineva şi-a pierdut viaţa, respectiv un bărbat. Se pare că în mod intenţionat, dar acest lucru va fi stabilit de poliţie şi medicină legală“, a mai declarat Diana Cimpoeşu, coordonatorul UPU-SMURD Iaşi. 

Comentarii