Încă o licitaţie uriaşă la ApaVital: contract de 124 milioane lei

marți, 30 noiembrie 2021, 02:59
2 MIN
 Încă o licitaţie uriaşă la ApaVital: contract de 124 milioane lei

ApaVital lansează o nouă licitaţie „gigant”, cu o valoare a contractului de peste 124 milioane lei, fără TVA. Procedura face parte din proiectul de extindere a reţelei de apă şi canalizare în judeţ în cadrul unui proiect european. În prezent, ApaVital are în desfăşurare licitaţii de lucrări care se apropie de pragul de 500 milioane lei, fără TVA.

Noua procedură a fost împărţită în trei loturi pentru lucrări în mai multe comune pe axa principală Răchiteni – Al.I. Cuza – Heleşteni – Ruginoasa – Costeşti.

Primul lot are o valoare de peste 86 milioane lei şi presupune realizarea unei conducte de aducţiune apă potabilă pe relaţia (satul) Şcheia – Al.I. Cuza – Oboroceni – Heleşteni – Rediu – Vascani. În cadrul aceluiaşi lot, vor mai fi amenajate gospodării de apă, o reţea de canalizare (localităţile Al.I. Cuza şi Şcheia), o reţea de alimentare cu apă şi canalizare (localităţile Heleşteni, Hărmăneasa şi Oboroceni) şi un colector sau conductă de refulare (Heleşteni – Al.I. Cuza).

În lotul 2, cu un contract în valoare de circa 28 milioane lei, vor fi înfiinţate reţele de alimentare cu apă şi canalizare în localităţile Vascani (Ruginoasa), Costeşti şi Giurgeşti. De asemenea, colectorul va fi pe traseul Giurgeşti – Costeşti – Dădeşti.

Nu în ultimul rând, lotul 3, cu un contract de 11 milioane lei, prevede o staţie de epurare nouă în Al.I. Cuza care va fi prevăzută cu treaptă mecanică (staţie de pompare, bazin de omogenizare, unitate compactă de pretratare), treaptă biologică şi alte componente.

„Staţia de epurare Al.I. Cuza va epura apele uzate provenite din clusterul Al.I. Cuza, care este format din aglomerările Al.I. Cuza şi Heleşteni. Emisarul staţiei de epurare va fi râul Siret”, se precizează în documentaţia de atribuire.

În prezent, ApaVital are mai multe proceduri în desfăşurare în cadrul proiectului major de investiţii pentru extinderea reţelelor la nivelul judeţului. Cea mai mare licitaţie lansată până acum, în cadrul căreia ofertele sunt în evaluare, are contracte în valoare totală de peste 184 milioane lei şi prevede lucrări în comunele Bârnova, Ciurea, Miroslava, Tomeşti şi Comarna.

Operatorul de apă şi canalizare mai are licitaţii care vizează alte patru axe principale: Iaşi – Popricani, Podu Iloaiei – Târgu Frumos, Voineşti – Gârbeşti şi Bălţaţi – Belceşti.

În perioada următoare, ApaVital va lansa şi alte proceduri. În total, valoarea proiectului ApaVital trece pragul de 2 miliarde lei, fondurile fiind asigurate prin intermediul Programului Operaţional de Infrastructura Mare.

Comentarii