Incendiul din Podul de Fier a mistuit 30 de tone de materiale textile și părți din alte patru case

vineri, 29 mai 2020, 01:59
2 MIN
 Incendiul din Podul de Fier a mistuit 30 de tone de materiale textile și părți din alte patru case

Afaceristul căruia i-a ars fabrica are o pagubă uriaşă, mai ales că au fost distruse parţial şi alte patru clădiri private din apropiere. Incendiul major a avut loc marţi, pompierii fiind sesizaţi să intervină în jurul orei 17, de trecătorii care au observat fumul gros care se înălţa pe stradela Vântu, în zona Podul de Fier. 

Fabrica de textile administrată de către Dănuţ Timofte prin firma Timtex Company a ars cu tot cu materialele şi utilajele de confecţii, fiind afectate alte patru imobile aflate în jurul depozitului care a ars. „Pagubele constatate după finalizarea intervenţiei au fost aproximativ 30 de tone de materiale textile şi mase plastice, utilaje de producţie. De asemenea, incendiul s-a propagat la patru locuinţe învecinate unde la o casă au ars acoperişul pe o suprafaţă de 60 metri pătraţi şi bunurile materiale din locuinţă. La a doua casă au ars acoperişul pe o suprafaţă de 50 metri pătraţi şi bunurile din locuinţă, la a treia – acoperişul pe o suprafaţă de 50 metri pătraţi, bunuri materiale din locuinţă şi o magazie de aproximativ 20 metri pătraţi iar la al patrulea imobil, 15 metri liniari de gard, 50 metri liniari lambriu, 90 de metri pătraţi termoizolaţie şi s-a degradat acoperişul pe o suprafaţă de 100 metri pătraţi“, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Iaşi.

Ieri, reprezentanţii pompierilor, cât şi ai firmei Timtex Company au mers la fabrica arsă pentru a stabili originea incendiului, iar în cursul zilei de astăzi este aşteptat rezultatul cercetărilor. De altfel, concluziile pompierilor sunt aşteptate şi de către poliţişti, dar şi Garda de Mediu, sau Inspectoratul Teritorial de Muncă. Aceştia din urmă vor să vadă dacă cei 13 angajaţi ai firmei lucrau cu forme legale. De altfel, în momentul producerii incendiului, angajaţii plecaseră din fabrică în jurul orei 14, iar în interior au mai rămas administratorul şi alţi doi angajaţi.

 

 

Comentarii