La Arcelor Mittal, numărul angajaţilor infectaţi a ajuns la 52

luni, 07 septembrie 2020, 01:50
2 MIN
 La Arcelor Mittal, numărul angajaţilor infectaţi a ajuns la 52

În acest sfârşit de săptămână, au fost confirmate 117 cazuri noi de coronavirus în judeţul Iaşi, 60 au fost raportate în cursul zilei de sâmbătă, 5 septembrie şi 57 au fost înregistrate duminică.

Astfel, sâmbătă Iaşul se situa din nou pe locul al doilea la nivel naţional la numărul de cazuri noi confirmate, după Bucureşti care raporta 352 de cazuri noi. Duminică însă, locul Iaşului a fost luat de judeţul Bacău, care a raportat 105 noi îmbolnăviri.

De vineri, 4 septembrie, când a fost ultima actualizare a focarelor, au mai apărut trei cazuri noi, unul la Centrul de Servicii Sociale „C.A. Rosetti” Iaşi, un caz la Căminul de Pensionari „Sf. Cuvioasa Parascheva” şi încă unul la un agent economic din municipiul Iaşi. De asemenea, la Spitalul „Sf. Sava” a mai fost depistată încă o infirmieră cu test pozitiv la infecţia cu coronavirus.

Alţi trei angajaţi ai ArcelorMittal au fost depistaţi pozitiv, în acest moment numărul total fiind de 52 de cazuri. „La agentul economic cu profil industrial din municipiul Iaşi au mai rezultat încă trei angajaţi cu teste pozitive.

Iniţial au fost 32 pozitivi, apoi încă 17, iar acum sunt în total 52 de cazuri”, au precizat reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. La nivelul instituţiei au fost igienizate toate spaţiile unde au lucrat cei depistaţi pozitiv, precum şi spaţiile comune.

DSP Iaşi şi Instituţia Prefectului Iaşi recomandă din nou cetăţenilor să semnaleze autorităţilor cazurile în care sunt încălcate normele sanitare, să îndemne celelalte persoane să respecte măsurile de protecţie şi să trateze cu maximă seriozitate pericolul determinat de infectarea cu coronavirus.

Comentarii