Liberalii și-au întregit majoritatea în plenul CL: bugetul Iașului va putea fi aprobat

luni, 16 ianuarie 2023, 10:51
2 MIN
 Liberalii și-au întregit majoritatea în plenul CL: bugetul Iașului va putea fi aprobat

PNL are un nou reprezentant în Consiliul Local (CL), în persoana lui Marius Rîpanu (FOTO). Liberalul a depus astăzi jurământul în plen, el înlocuindu-l pe Alin Andrieș, numit recent secretar de stat în Ministerul de Finanțe. 
 

„Voi face tot ceea ce-mi stă în putință ca proiectele ieșenilor să aibă un bun sfârșit și să aducă plusvaloare comunității din care cu toții facem parte. În al doilea rând, aș vrea să vă asigur că îmi voi pune în slujba cetățenilor toată priceperea și experiența pe care am dobândit-o pe parcursul vieții pentru a duce la bunăstare și plusvaloare celor cu care ne interconectăm în fiecare zi”, a declarat Marius Rîpanu, după depunerea jurământului.

Rîpanu deține o agenție de publicitate (Moldavian Advertising), firmă pe care a înființat-o în 2020. În doar două luni de funcționare în anul de înființare, firma a avut o cifră de afaceri de peste 95.000 lei și un profit de circa 35.000 lei. În 2021, cifra de afaceri a urcat semnificativ până la concurența sumei de peste 360.000 lei și un profit de peste 210.000 lei. În primii doi ani de funcționare, firma lui Rîpanu nu a avut angajați. Pentru anul 2022, încă nu sunt disponbile datele financiare.
Rîpanu trebuia să depună jurământul încă de vineri, dar USR și PSD au boicotat ședința care nu s-a mai putut desfășura din lipsă de cvorum. Inițial, între cele două partide au fost negocieri pentru o încercare de a amâna votul asupra bugetului local (programat pe 18 ianuarie) prin continuarea boicotului și, implicit, a depunerii jurământului de către Rîpanu. 

În weekend, USR a decis în biroul local să nu aplice o astfel de strategie care fusese propusă de PSD. În schimb, USR a negociat cu PNL ideea aprobării unor amendamente la bugetul local care să fie asumate public de USR. 

Intrarea lui Rîpanu în CL vine într-un moment important pentru alianța din plen, constituită în jurul PNL. Cu votul său, liberalii au acum majoritatea necesară pentru a putea vota proiectul de buget pe 18 ianuarie. În cursul acestei zile, proiectul de buget este analizat la nivelul comisiilor de specialitate, în cazul cărora nu va mai fi problema de cvorum, atât timp cât USR a anunțat că participă la reuniune. În același timp, și consilierii PSD au renunțat la ideea de boicot, ei fiind la Primărie. De precizat că orice consilier care vrea să depună amendamente la buget trebuie să-l propună mai întâi la nivel de comisie, altfel acel amendament nu va putea ajunge și în plen.

Comentarii