Licitaţie fabuloasă, de aproape 30 milioane lei, la Primărie, pentru a combate ţânţarii şi căpuşele: contract pe 4 ani

sâmbătă, 07 ianuarie 2023, 02:50
1 MIN
 Licitaţie fabuloasă, de aproape 30 milioane lei, la Primărie, pentru a combate ţânţarii şi căpuşele: contract pe 4 ani

Prima licitaţie lansată de Primărie anul acesta presupune un contract în valoare de aproape 30 milioane lei. Este vorba despre încheierea unui acord cadru pe o perioadă de 4 ani care vizează servicii de dezinsecţie, larvicidare şi tratamente împotriva căpuşelor şi ţânţarilor. Potrivit caietului de sarcini, intervenţiile privind dezinsecţia vor fi făcute pe o suprafaţă totală de 4.866 hectare în toate cartierele oraşului. 

În ceea ce priveşte serviciul de larvicidare, în documentaţie este prevăzută o suprafaţă de 34 hectare, respectiv în zonele cursurilor de apă Bahlui, Nicolina, Vămăşoaia, Cacaina, Ciric şi lacurilor din CUG şi Grădina Botanică. În cazul tratamentelor împotriva căpuşelor, zonele vizate sunt C.A. Rosetti, Cetăţuia şi Ciric (circa 61 hectare, în total). Intervenţiile din fiecare an încep în luna aprilie şi se termină în lunile iulie (în cazul tratamentelor împotriva căpuşelor), august (larvicidare) şi septembrie (dezinsecţie), fiind executate în baza comenzilor Primăriei.

„Toate substanţele şi materialele utilizate pentru realizarea serviciilor de dezinsecţie, tratamente împotriva căpuşelor şi larvicidare pe raza municipiului Iaşi trebuie să aibă un miros plăcut, fără impact negativ asupra oamenilor şi a personalului tehnic. Vor fi utilizate substanţe care să nu lase urme după utilizare, pentru a preveni degradarea mobilierului exterior”, se mai precizează în caietul de sarcini. Licitaţia a fost lansată ieri de către municipalitate şi are ca termen de ofertare ziua de 14 februarie. Valoarea acordului-cadru pentru o perioadă de 4 ani este estimată la 28,2 milioane lei (fără TVA). Cele două criterii de atribuire sunt preţul ofertei (90%) şi timpul de intervenţie (10%).

 

 

Comentarii