Licitaţie majoră a ApaVital: extindere înspre Mogoşeşti şi Scânteia

luni, 23 mai 2022, 01:50
2 MIN
 Licitaţie majoră a ApaVital: extindere înspre Mogoşeşti şi Scânteia

ApaVital a lansat o nouă licitaţie în cadrul proiectului major de investiţii privind extinderea sistemului de apă şi canalizare în judeţ. Contractul are o valoare estimată de peste 100 milioane lei, fără TVA, şi implică lucrări pe raza comunelor Mogoşeşti şi Scânteia. Licitaţia a fost împărţită în două loturi.

Primul lot vizează lucrări de circa 90 milioane lei şi cuprinde următoarele obiective principale: realizarea unei conducte de aducţiune apă potabilă Piciorul Lupului – Scânteia, gospodării de apă în Mogoşeşti şi Scânteia, extinderea reţelei de alimentare cu apă şi înfiinţarea reţea de canalizare în localităţile Mogoşeşti, Mânjeşti şi Budeşti, precum şi în Scânteia, Boroşeşti şi Ciocârleşti.

În cadrul aceluiaşi lot mai sunt prevăzute lucrări pentru staţii de pompare şi conducte de transport apă.

Al doilea lot din cadrul procedurii de licitaţie presupune un contract în valoare de peste 10 milioane lei.

„Staţia de epurare va fi amplasată în localitatea Scânteia şi va avea următoarea componenţă: treaptă mecanică, treaptă biologică, unitate de dezinfecţie UV, treaptă de dozare reactiv pentru eliminarea chimică a fosforului şi treaptă de nămol. Staţia de epurare va primi apă uzată provenită de la sistemul de canalizare Scânteia. Emisarul staţiei de epurare va fi pârâul Rebricea”, este obiectul lotului II al licitaţiei.

Începând din toamna anului trecut, ApaVital a lansat mai multe licitaţii în cadrul proiectului major de extindere a sistemului de apă şi canalizare în judeţ, o investiţie estimată la 500 milioane euro, banii fiind asiguraţi din fonduri europene. Unele contracte au fost deja semnate, un exemplu în acest sens fiind cel care prevede lucrări în Podu Iloaiei şi Târgu Frumos (50 mil. lei).

Celelalte proceduri fac referire la extinderea sistemelor în mai multe localităţi, iar printre acestea se numără Paşcani, Popricani, Voineşti, Bălţaţi, Belceşti, Bârnova, Ciurea, Miroslava, Tomeşti, Comarna, Răchiteni, Al. Cuza, Heleşteni, Ruginoasa sau Costeşti. Toate lucrările contractate în acest an de ApaVital ar trebui finalizate până în decembrie 2023. 

Comentarii