De Sănătate

Punem punctul pe știi

Ministrul Sănătăţii se angajează să rezolve problemele „lagărului psihiatric” de la Grajduri

sâmbătă, 26 martie 2022, 02:50
1 MIN
 Ministrul Sănătăţii se angajează să rezolve problemele „lagărului psihiatric” de la Grajduri

Ministerul Sănătăţii promite încă o dată rezolvarea aglomerării de pacienţi de la Spitalul de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni Grajduri. În acest moment, la secţia unde se află internaţi bolnavi cu potenţial periculos, aceştia dorm practic doi într-un pat, pentru că nu există locuri disponibile pentru acest grad de boală psihică. 

"Există o secţie, la Grajduri, unde sunt condiţii absolut inacceptabile pentru perioada în care ne găsim. Acolo sunt internaţi, pe 200 de paturi, 400 de pacienţi, într-un spital cu măsuri speciale. Trebuie să rezolvăm de urgenţă, şi aici este un angajament pe care îl fac în faţa dumneavostră, două probleme. O problemă este legată de finanţarea unei clădiri care să permită cazarea şi tratarea în condiţii umane a acestor pacienţi. Subliniez, sunt 400 de pacienţi pe doar 200 de paturi. Cealaltă problemă este cea de decontare a serviciilor la 400 de pacienţi, nu la 200 de pacienţi, câte paturi sunt în spital. Este o chestiune pe care trebuie să o rezolvăm urgent şi care este un semn de normalitate într-o ţară care este în UE. Eu, cu siguranţă, mă voi ocupa de aceast proiect, astfel încât să fie cel mai repede rezolvat", a spus Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Precizăm că, la spitalul la Grajduri se află internate persoane cu afecţiuni psihice grave, multe dintre acestea având comise fapte penale: omoruri, violuri, tâlhării. Angajaţii au reclamat în numeroase rânduri, în ultimii ani, aglomerarea din punct de vedere a pacienţilor precum şi numărul insuficient de cadre medicale alocat pentru îngrijire.

 

 

Comentarii