Multe si mărunte: Radu a fost răscumpărat

sâmbătă, 13 iulie 2019, 01:43
5 MIN
 Multe si mărunte: Radu a fost răscumpărat

 

 

Portarul naţionalei U21 a României, Ionuţ Radu, echipă cu care a ajuns până în semifinalele Euro 2019, a fost răscumpărat de Inter Milano de la Genoa, dar va juca şi în viitorul sezon, sub formă de împrumut, la echipa de pe stadionul Luigi Ferraris, a anuntat site-ul oficial al grupării lombarde. Ionuţ Radu a fost răscumpărat în schimbul unei sume de 12 milioane de euro, pe care Inter Milano i-a oferit-o clubului Genoa. Ionuţ Radu a avut în sezonul trecut 33 de apariţii, în Serie A, în tricoul echipei Genoa, fiind unul dintre cei mai buni jucători ai echipei. Cu formaţia Primavera a clubului Inter Milano, Radu a câştigat Viareggio Cup (în anul 2015) şi Coppa Italia (sezonul 2015-2016), înainte de a debuta la prima echipă a nerazzurrilor în Serie A pe 14 mai 2016. Portarul şi-a început cariera la FCSB, a trecut apoi la Dinamo şi Pergolettese, iar la vârsta de 16 ani a ajuns la Inter, trecând pe la toate grupele de juniori. În urmă cu doi ani a fost împrumutat la Avellino, iar în urmă cu un sezon la Genoa.

Tănase a liniştit FCSB

Formaţia FCSB a învins, joi seară, pe stadionul Marin Anastasovici din Giurgiu, echipa Milsami Orhei, scor 2-0, în prima manşă a turului întâi preliminar al Ligii Europa. Golurile au fost marcate de Florin Tănase în minutele 12 şi 56. În minutul 72, Lucian Filip a fost eliminat, la doar zece minute după ce a intrat pe teren, el primind al doilea cartonaş galben. Ioan Hora, Ovidiu Popescu şi Florin Coman au avut şanse mari de a majora avantajul lui FCSB în ultimele 10 minute ale partidei, însă echipa lui Bogdan Andone s-a mulţumit cu o victorie cu 2-0, dătătoare de linişte pentru manşa retur. Partida retur va avea loc la Orhei, pe 18 iulie, de la ora 20:00. Învingătoarea acestei duble va înfrunta câştigătoarea din duelul Alashkert (Armenia) – Makedonija GP (Macedonia). În tur, echipa din Armenia s-a impus pe teren propriu, scor 3-1.

Din nou, Jumbo-Visma

Rutierul olandez Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma) a câştigat, la sprint etapa a şaptea a Turului Franţei, cea mai lungă din actuala ediţie, pe o distanţă de 230 kilometri, între Belfort şi Chalon-sur-Saône. Dylan Groenewegen a fost urmat de australianul Caleb Ewan (Lotto Soudal), în timp ce slovacul Peter Sagan (Bora) a fost al treilea. Italianul Giulio Ciccone (Trek-Segafredo) continuă să fie liderul clasamentului general, urmat de francezul Julian Alaphilippe (Deceuninck- Quick Step) la şase secunde şi belgianul Dylan Teuns (Bahrain), la 32 de secunde.

Semifinale în Cupa Africii

Reprezentativa Algeriei s-a calificat, în semifinalele Cupei Africii pe Naţiuni, trecând în sferturi de Coasta de Fildeş, la lovituri de departajare. La Suez, s-a trecut la loviturile de departajare după ce la finalul prelungirilor scorul era 1-1 prin golurile marcate de Feghouli (’20) / Kodja (’62). La loviturile de departajare, au marcat Bensebaini, Slimani, Delort şi Ounas pentru învingători, iar Coasta de Fildeş a înscris prin Kessie, Cornet şi Gradel. Au ratat Bony, Die (Coasta de Fildeş) şi Belaili (Algeria). Tot joi, s-a calificat în penultimul act Tunisia, scor 3-0 cu Madagascar, prin golurile înscrise de Sassi (’52), Msakni (’60) şi Sliti (‘90+3). În semifinalele programate duminică, Tunisia va întâlni Senegal, iar Algeria va juca împotriva Nigeriei.

Crouch se retrage

Fostul internaţional englez Peter Crouch, în vârstă de 38 de ani, şi-a anunţat retragerea din activitatea de fotbalist. Peter Crouch, ultima dată component al echipei Burnley, a mai evoluat de-a lungul carierei la Tottenham, Queens Park Rangers, Portsmouth, Aston Villa, Norwich City, Southampton, Liverpool şi Stoke City. Cu Liverpool, a câştigat Cupa Angliei în 2006, Supercupa Angliei în 2006, şi a ajuns în finala LC în 2007. Crouch a jucat în 468 de meciuri din Premier League şi a marcat 108 goluri.Pentru naţionala Angliei, Crouch a jucat în 42 de meciuri, în perioada 2005-2020, şi a înscris 22 de goluri. Atacantul a participat la ediţiile din 2006 şi din 2010 ale Cupei Mondiale

Prins cu mâţa în sac

Jack Warner, fost vicepreşedinte al FIFA, a fost condamnat, joi, la plata unor daune de 79 de milioane de dolari, în cadrul unei proceduri civile în SUA. Judecătorul William Kuntz a decis condamnarea în lipsă a lui Warner, după ce acesta, fost preşedinte al CONCACAF nu a contestat, marţi, faptele care i-au fost reproşate în procedura în civil începută în 2017. Jack Warner era acuzat că a deturnat mai multe milioane de dolari din fondurile federaţiei regionale, în special acceptând mită la negocierea contractelor pentru drepturile de televizare cu privire la evenimentele Concacaf sau la votul la nivelul FIFA pentru atribuirea organizării Cupei Mondiale din 2010.Fostul conducător al FIFA, astăzi în vârstă de 76 de ani, a fost demis în 2011 din cauza unor suspiciuni de corupţie şi inculpat de justiţia americană în mai 2015. El a negat acuzaţiile la adresa sa.

Zidane a părăsit Realul

Real Madrid a anunţat, ieri că antrenorul Zinédine Zidane a fost nevoit să părăsească cantonamentul de la Montreal din motive personale. Surse din cadrul clubului susţin că tehnicianul se va întoarce rapid la antrenamentele echipei sale, înainte de a începe primele meciuri amicale ale verii. Primul amical de la International Champions Cup al echipei Real Madrid va avea loc la Houston, pe 21 iulie, contra Bayern München. Trei zile mai târziu, tot în cantonamentul din SUA, formaţia lui Zidane va întâlni Arsenal. Pe 27 iulie, Real Madrid va întâlni rivala locală Atletico Madrid, tot într-un joc de pregătire.

Comentarii