Noi aventuri de vineri, 13

luni, 16 aprilie 2018, 19:20
3 MIN

* De fiecare dată când ziua de 13 a unei luni pică într-o vineri mulţi se sperie, fiindcă există de veacuri frica de vineri, 13, care are şi un nume, paraskevidekatriaphobia – cuvânt care ar merge perfect pentru a verifica starea de ebrietate a cuiva, mai bine ca "Un vultur stă pe-un pisc cu-n pix în plisc". Până şi la Hollywood s-au făcut multe filme din seria "Vineri 13". Ideea ar fi că e o zi malefică (nu mai intrăm în amănunte din istorie), de care profită şi făpturile rele, să iasă în lume şi să se ţină de prostii…

* Am aflat că vinerea trecută, pe 13 aprilie, nenumărate fantome au ieşit să bântuie printr-un cartier cu multe blocuri şi cu mult asfalt; dacă n-ar fi fost asfalt, ghiulelele grele din fontă, legate cu lanţuri groase de ţurloaiele respectivelor, nu ar fi făcut o aşa gălăgie, iar locatarii nu s-ar fi trezit din somn şi n-ar fi aruncat în fantome cu tot ce au găsit prin casă, de la becuri arse, la pungi cu apă. Oamenii legii, chemaţi telefonic, au umflat câteva fantome, suspectate că ar fi furat lanţurile şi ghiulelele să le vândă la fier vechi.

* Cu acelaşi prilej, nişte morţi-vii au ieşit din gropile lor şi au început să colinde prin oraş; fiindcă era întuneric, iar locurile le erau necunoscute, ei s-au rătăcit. În zori, au văzut o mulţime de gropi şi s-au refugiat acolo, crezând că e cimitirul lor, din care plecaseră cu câteva ceasuri în urmă; pe lumină s-a descoperit că erau gropile de pe o stradă. După puţin timp s-a iscat scandal între respectivii, care nu voiau să iasă din ele, şi muncitorii veniţi să le asfalteze.

* Patru vrăjitoare ieşite în lume, călare pe măturile lor, au fost oprite de doi domni şefi de pe la serviciul de salubritate, care s-au răstit la ele, le-au luat la întrebări cum că de ce se prostesc şi ţopăie cu măturile între picioare în timpul programului, apoi le-au pus să strângă gunoaiele de pe stradă.

* Mai rău decât ele au păţit-o vârcolacii ieşiţi să muşte din lună, care au muşcat, din greşeală, becurile de pe stâlpi şi s-au curentat în cerul gurii, scheletele ieşite să se plimbe în grup pe la marginea oraşului, confundate de câinii comunitari cu nişte oase ambulante, şi morţii-vii ieşiţi din gropi îmbrăcaţi cu costume, cravate şi pantofi de lac, confundaţi de cetăţeni cu nişte oameni politici şi fugăriţi prin tot cartierul cu invective, scurtături şi bulgări de pământ.

Comentarii