Nu e glumă: O sosie a ministrului Sorina Pintea terorizează spitalele din Iaşi

joi, 11 aprilie 2019, 14:17
2 MIN
 Nu e glumă: O sosie a ministrului Sorina Pintea terorizează spitalele din Iaşi

Spitalele ieşene sunt în alertă după ce ieri după-amiază, o femeie care semăna cu Sorina Pintea, Ministrul Sănătăţii, a fost văzută plimbându-se pe holurile Spitalului Clinic „Dr. C. I. Parhon”.

Vestea s-a răspândit repede în toate celelalte spitale din Iaşi, iar noaptea trecută a ţinut în stres managerii şi personalul medical. Reamintim că, în ultimele săptămâni, Sorina Pintea a făcut mai multe vizite inopinate la spitale din ţară.

„A fost vorba doar de o confuzie de persoană. A fost cineva în spital care seamănă cu doamna ministru. Nu ştiu cine a văzut-o pe doamna, dar vestea s-a răspândit”, a precizat dr. Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt al Spitalului Parhon.

Deşi prezenţa Sorinei Pintea a fost infirmată încă de aseară, starea de panică s-a păstrat, spun surse din spital, astfel că aproape toţi managerii ar fi rămas în birouri până azi. Dimineaţă, reprezentanţii spitalelor au precizat că au existat doar „zvonuri neoficiale despre vizită” şi că cel mai probabil „a fost vorba de o exagerare”.

Contactată de „Ziarul de Iaşi”, ministrul Sorina Pintea a spus că noaptea trecută s-a aflat în Tulcea şi că deşi nu înţelege starea de panică din spitalele ieşene, speră ca aceasta să aibă efecte pozitive.

„Am fost la Tulcea aseară, dar dacă se mobilizează oamenii din spitale este bine, sper să-i ţină pentru că voi veni şi la Iaşi. Eu nu înţeleg starea de panică. Am fost în Călăraşi, în Tulcea, iar oamenii au fost foarte deschişi, au spus că într-adevăr din momentul în care am început să verific şi au văzut cum fac un astfel de control, au început şi ei să fie mai atenţi la anumite aspecte. Dacă acesta este efectul este unul foarte bun. Însă la Tulcea oamenii nu au fost stresaţi pentru că ştiau că sunt în regulă într-un fel. Cu siguranţă voi schimba puţin modul în care voi face aceste controale şi nu mă refer la timpul zilei, ci la ceea ce voi verifica. Mă voi uita şi la alte aspecte”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.

Aceasta le-a transmis celor din spitalele ieşene că se află pe lista ei şi că „Iaşul nu va scăpa”. (A.A.)

Comentarii