Pacienţii de la Spitalul din Leţcani, transferaţi la spitale din oraş

vineri, 15 ianuarie 2021, 02:57
2 MIN
 Pacienţii de la Spitalul din Leţcani, transferaţi la spitale din oraş

Ieri, a început transferul pacienţilor COVID-19 internaţi la Spitalul Modular Leţcani la alte unităţi medicale din Iaşi, după ce unitatea medicală s-a închis ca urmare a procesului de dezinfecţie terminală în care a intrat, dar, nu şi în ultimul rând, pentru grave defecţiuni la sistemul de încălzire. Decizia închiderii a venit imediat după anunţul ANM care prevedea temperaturi de – 15 grade pentru acest weekend. Până acum, după cum au declarat autorităţile, la Spitalul Modular de la Leţcani au avut loc repetate avarii la instalaţia de căldură, provocate de fluctuaţiile de tensiune din zonă.

19 pacienţi, dintre care doi de la secţia ATI, vor fi transferaţi de la Spitalul Modular Leţcani, la Spitalul de Boli Infecţioase, respectiv la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. Motivul oficial de închidere a unităţi noi puse în funcţie şi a căror costuri s-au ridicat la peste 13 milioane de euro este procesul de dezinfecţie terminală la care va fi supusă. “După şedinţa avută cu toţi şefii secţiilor de ATI din Iaşi, am decis ca aceste secţii să intre prin rotaţie într-un proces de dezinfecţie terminal. Primul care a intrat, este Spitalul Modular de la Leţcani, care de trei luni se află continuu în prima linie", a declarat inspectorul şef al DSP Iaşi, Lucian Indrei. La nivel declarativ, oficialităţile nu au făcut nicio referire la fluctuaţiile de tensiune electrică ce au dat peste cap sistemul de încălzire de la Leţcani. Acestea au adăugat că, după Spitalul Modular, vor urma şi alte secţii ATI care vor intra, prin rotaţie, în procesul de dezinfecţie terminală, bolnavii urmând, de asemenea, să fie transferaţi. Este vorba în primă fază de secţia ATI a Spitalului CFR Iaşi. DSP Iaşi a precizat că a luat această măsură dat fiind numărul scăzut de pacienţi

COVID-19, atât cu forme medii, cât şi cu forme severe, din ultimele două săptămâni. "Şi Spitalul de Recuperare, pentru că au şi ei sector suport COVID, vor intra şi ei în proces de dezinsecţie şi dezinfecţie terminală", a adăugat Lucian Indrei. Amintim că, în urmă cu trei zile, la Spitalul Modular Leţcani a avut loc o nouă pană la sistemul de încălzire centrală, provocată, cel mai probabil de fluctuaţiile de tensiune electrică înregistrate în zonă. Astfel că, pentru cel puţin două ore, pacienţii COVID din saloane, atât cei cu forme medii, cât şi cei aflaţi la Terapie Intensivă au fost nevoiţi să suporte temperaturi de până la 17 grade în interior.

Comentarii