Premieră, sâmbătă, pe scena Teatrului Cub

vineri, 18 martie 2022, 02:50
2 MIN
 Premieră, sâmbătă, pe scena Teatrului Cub

"Masaj", cel mai recent proiect creat de regizorul Radu Afrim, va avea premiera la Teatrul Naţional din Iaşi săptămâna aceasta, pe 19 şi 20 martie, de la ora 19.00, pe scena Teatrului³. Aceasta este cea de-a opta colaborare cu Naţionalul ieşean a regizorul Radu Afrim, producţia "Masaj" fiind realizată după un scenariu semnat de regizor, scris chiar anul acesta special pentru actorii ieşeni.

"Destructurat, imprevizibil, «Masaj» e lumea în care nu poate fi distinsă cu precizie consistenţa personajului, e o lume direcţionată imprecis de o acţiune pulverizată, ca în orice text postmodern lipsit de epicentru, deviat de la mytos, recompus din fragmente care, aduse împreună, configurează un corp nou, hibrid, în continuă anamorfoză. O cameră de masaj e o zonă între real şi ireal, dintre uman şi artificial, în care personajul Maseurului este şi replică a Călăuzei, a lui Mefisto sau a lui Freud. Depinde din ce parte privim. Fiindcă piesa este o invitaţie la exersarea actului privirii în teatru, ca printr-un caleidoscop, oferindu-ţi, ţie spectatorule, imagini intercalate, comice, groteşti, triviale, vaporoase. Fantasme", afirmă Ioana Petcu, lector univ. dr. la Universitatea Naţională de Arte "George Enescu" Iaşi.

Din echipa proiectului fac parte Irina Moscu (scenografie), Alice Veliche (coregrafie), Diana Roman (pregătire şi aranjament muzical), Marian-Alexandru Chiculiţă (asistent de regie), pe scenă urmând să urce actorii, studenţii şi absolvenţii Universităţii de Arte din Iaşi: Horia Veriveş, Puşa Darie, Ada Lupu, Dumitru Năstruşnicu, Cosmin Maxim, Mălina Lazăr, Ionuţ Cornilă, Livia Iorga, Diana Chirilă, Marian-Alexandru Chiculiţă, Alexandru Bodron, Robert Agape, George Guşuleac, Flavius Gruşcă, Cezar Ichim.

Piesa de teatru este programată şi pe 25 şi 26 martie, biletele putând fi achiziţionate de la Agenţia Teatrală, dar şi online, de pe teatrulnationaliasi.ro. entertix.ro sau myticket.ro.

Comentarii