Premii pentru ingeniozitate câştigate de studenţi ieşeni

joi, 12 mai 2022, 21:24
2 MIN
 Premii pentru ingeniozitate câştigate de studenţi ieşeni

Studenţii Universităţii Tehnice din Iaşi au obţinut primele două premii la „Concursul de Microcontrolere şi Aplicaţii – Mihai Konteschweller”, organizat de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, o competiţie la care au participat echipe de studenţi de la patru universităţi din ţară.

Competiţia se află la cea de-a XIII-a ediţie, iar primele două poziţii ale concursului din acest an au fost câştigate de către echipe formate din studenţi ai TUIASI. La eveniment au participat, pe lângă studenţii TUIASI, echipe de studenţi de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galaţi, de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi şi de la Universitatea Tehnică a Moldovei.

Din juriul concursului au făcut parte reprezentanţi ai universităţilor care au avut echipe în concurs, dar şi reprezentanţi ai companiilor care au acordat premii, precum şi reprezentanţi ai Universităţii Politehnica din Bucreşti.

Cele trei echipe de studenţi de la Politehnica ieşeană care au urcat pe podiumul concursului sunt Dumitru Ţintari şi Ioan Pelin-Costachi, studenţi în anul al treilea la ETTI, care au câştigat locul I cu proiectul „Mână robotică”, Andrei-Ştefan Dima şi Alexandru Nistor, din anul al III-lea la ETTI, alături de Alexia-Andreea Ţuţueanu, din anul I de la aceeaşi facultate, au câştigat locul al II-lea cu proiectul „Robotic hand mimicker of the ASL alphabet”, iar Alexandru Burdeniuc şi Vlad Racu, studenţi ai Universităţii Tehnice a Moldovei (Republica Moldova) de la Facultatea Calculatoare, Informatică şi Microelectronică, au câştigat locul al III-lea cu proiectul „Electrocardiograf cu 3 derivaţii cu afişare în timp real la calculator”.

Comentarii