Primele întâmplări cu Moşi din iarna asta

luni, 10 decembrie 2018, 23:30
2 MIN
 Primele întâmplări cu Moşi din iarna asta

* Bine v-am regăsit după o scurtă absenţă în care am târâit pluguşoare prin troiene; pe partea evenimentelor, mare brânză n-am pierdut, fiind previzibile. Decembrie nu ne-a adus doar Centenar şi paradă, ci şi ler şi Moşi. Mult ler şi mulţi Moşi, ca pentru a ne aminti că sezonul cumpărăturilor e în toi, de parcă n-ar fi anul plin de "Primăvara readuce promoţiile la viaţă!", "Marea este mare, dar preţurile estivale sunt mici!" sau "Toamna vine cu oferte ruginii!". Pesemne că în aer pluteşte esenţă de ler, altfel pare greu de crezut că toţi îşi umplu din nou, cu vârf, cărucioarele de supermarket, atraşi doar de îndemnurile Moşilor promoţionali – care şi ei au necazurile şi bucuriile lor:

* Gică şi Costică sunt colegi la o firmă de prestări servicii de Moş şi ambii au primit la începerea programului costume identice, groase, din burete, vatelină şi pânză roşie; Gică a fost trimis să facă "Ho-ho-ho!" şi să împartă fluturaşi pe trotuarul din faţa unei case de amanet, în timp ce Costică a fost însărcinat să sune din clopoţel în interiorul unui centru SPA cu saună, piscină şi lămpi de bronzat. După program, din Costel s-a mai găsit doar costumul: se presupune că a transpirat de la căldură şi a fost absorbit în întregime de buretele costumului.

* Şi Maricel Ciupercă a fost angajat pe post de Moş Crăciun, să promoveze materiale de construcţii (adezivi pentru faianţă), a primit costum de culoarea cimentului şi a fost pus să umble prin cartiere, strigând sloganul "Chiar la seism de zece grade faianţa din baie nu cade!". Cum clădirile din jur aveau aceeaşi culoare, trecătorii nu l-au observat; nici şoferii nu l-au observat când traversa strada, şi ea de aceeaşi culoare. Maricel e sănătos, dar din costumul de Moş a rămas doar moţul.

* Aurel este Moş de mall, plătit să treacă din sfert în sfert de oră prin magazinele din complex, urând "Crăciun fericit!" în limbi de largă circulaţie. Unul dintre magazine e pet-shop, cu animale de casă pufoase, mici şi drăgălaşe; unul dintre ele avea purici. Unul dintre purici a sărit în costumul lui Aurel; după o oră, omul a fost săltat cu duba pentru comportament indecent în public, după ce s-a despuiat în plin mall, a smuls un brăduţ din plastic şi s-a scărpinat cu el peste tot, ţinându-l de tulpină ca pe o perie. Popescu, colegul lui din cealaltă tură, s-a pomenit cu un hamster în costumul său de Moş, dar l-a lăsat acolo, fiind o senzaţie plăcută, după părerea lui!

Comentarii