Producătorii de medicamente din România cer Comisiei Europene să nu le taie gazul

miercuri, 27 iulie 2022, 01:50
1 MIN
 Producătorii de medicamente din România cer Comisiei Europene să nu le taie gazul

Producătorii Industriali de Medicamente din România, reuniţi în patronatul PRIMER, solicită Comisiei Europene ca în cazul în care se va pune problema restricţionării sau raţionalizării către industrie a aprovizionării cu gaz, să se facă o excepţie în cazul producătorilor de medicamente. În lipsa gazului metan, aceştia spun că se pot crea consecinţe fără precedent asupra furnizării de medicamente şi întregul sistem medical din România poate intra în colaps.

„Medicamentele generice nu ar mai fi disponibile pentru pacienţii români, deoarece lanţul de aprovizionare al industriei farmaceutice nu le-ar mai putea produce, fără o prioritizare a acestei industrii, în cazul lipsei de gaze, care ar putea surveni în perioada următoare”, au precizat reprezentanţii PRIMER. Aceştia spun că vor fi afectate toate cele 19 situri de fabricaţie de medicamente din ţară, iar reprezentanţii patronatului se declară îngrijoraţi că există discuţii publice referitoare la criza de aprovizionare cu gaze.

„În acest context, PRIMER a trimis o adresă oficială autorităţilor statului prin care cere acestora să solicite Comisiei Europene să acorde prioritate industriei farmaceutice şi furnizorilor săi, în cazul lipsei de gaze, datorită rolului crucial în furnizarea de medicamente către sistemul de sănătate”, au mai precizat cei de la PRIMER. 

 

 

Comentarii