Proiectele imobiliare de amploare, în picaj la Iaşi. Prima lună în care nu se mai cere construirea vreunui bloc

joi, 10 septembrie 2020, 01:58
2 MIN
 Proiectele imobiliare de amploare, în picaj la Iaşi. Prima lună în care nu se mai cere construirea vreunui bloc

Acestea lipsesc cu desăvârşire de pe lista autorizaţiilor de construire şi certificatelor de urbanism emise de Primăria Iaşi în luna august. Pe listă se află şi semaforizarea intersecţiei de la fosta Tepro

Municipalitatea a publicat ieri listele cu autorizaţiile de construire şi certificatele de urbanism emise în luna august. O primă constatare, după analiza listelor, este că lipsesc cu desăvârşire proiecte imobiliare noi de amploare. Faţă de listele anterioare, când nu a existat lună în care să fi fost măcar autorizat un bloc nou cu cel puţin 4 etaje, de data aceasta raportul cuprinde în special autorizaţii pentru racorduri la reţele de utilităţi în cazul unor imobile existente. Un proiect de o oarecare amploare a fost autorizat în zona Trei Fântâni: construirea a patru hale de producţie de către firmele Eve Trans şi Leotrans Spedition.

De asemenea, alte proiecte de menţionat vizează: construirea unei clădiri pentru sediul unei firme (str. Grigore T. Popa 13), ridicarea unui bloc cu regim mic de înălţime în Moara de Vânt (2 etaje, beneficiar YKH Construction SRL) şi amenajarea unui showroom din module pe str. Vasile Lupu 135 (Flux SRL). În ceea ce priveşte proiectele publice, de remarcat că, după o serie de întârzieri, a fost emisă autorizaţia pentru realizarea unui sistem de semaforizare în intersecţia bld. Metalurgiei cu bld. Virgil Săhleanu şi Calea Chişinăului. În schimb, în cazul certificatelor de urbanism, care, de regulă, arată şi proiecte imobiliare în fază incipientă de aprobare, au fost eliberate mai multe acte pentru unele investiţii care pot căpăta, în viitor, o anumită amploare: noi blocuri în diverse zone ale oraşului (str. Sf. Andrei 79, bld. Chimiei 93, str. Serg. Grigore Ioan 7, str. Viticultori 6, str. Lascăr Catargi 15, extravilan Bucium şi str. Mitropolit Varlaam 12), centre comerciale (str. Cuza Vodă 3 şi şos. Naţională 5), centre medicale (şos. Păcurari 82 şi str. Lascăr Catargi 48) şi centre cu funcţiuni mixte (str. Lascar Catargi 29B şi str. Radu Vodă 61). Despre aceste proiecte încă nu sunt cunoscute detalii întrucât în cazul celor mai multe dintre ele nu există încă întocmit un plan urbanistic zonal.

Comentarii