Revolta unui şofer a cărui mașină a fost tamponată din spate de un TIR de Ucraina, pe E 85

marți, 25 iulie 2023, 08:31
3 MIN
 Revolta unui şofer a cărui mașină a fost tamponată din spate de un TIR de Ucraina, pe E 85

În multitudinea de accidente grave care au avut loc joia trecută pe raza județului Suceava a trecut mai puțin observat un accident de pe E 85, între Dărmănești și Pătrăuți. Un autotren înmatriculat în Ucraina a intrat violent într-un autoturism Dacia Logan, în care se aflau patru suceveni. Dacia a fost proiectată la rândul ei într-un VW care era condus de o tânără în vârstă de 19 ani, din Cajvana.

Trei pasageri din Dacie au ajuns la spital în urma accidentului, cu contuzii și traumatisme.

Accidentul în sine nu a avut consecințe deosebit de grave, însă putea avea foarte ușor.

Lucian Spetcu, șoferul Daciei lovite din spate, în care se mai aflau trei persoane din familia sa, este revoltat de cum circulă în general șoferii din Ucraina pe șoselele din județ și vede cazul său doar ca un exemplu în acest sens.

El a relatat că a redus viteza la fel ca mașinile din față, pentru că ceva mai încolo fusese un alt accident. Într-un mod care se poate explica doar prin neatenție crasă (posibil ca cel de la volanul vehiculului greu să fi fost cu ochii în telefon), șoferul ucrainean în vârstă de 36 de ani, din Regiunea Odesa, nu a văzut la timp că mașinile din față au redus viteza și sunt în coloană. A frânat târziu și nu a mai putut opri vehiculul greu la timp. Dacia a fost lovită puternic în spate, după care a urmat al doilea șoc, impactul cu autoturismul VW din față.

Cauza accidentului în astfel de situații este clară, nepăstrarea distanței regulamentare în mers de către cel din spate, respectiv șoferul ucrainean.

Șoferii de tir ucraineni ”zburdă” pe șosele

”În Suceava, pe lângă problema șoferilor bucovineni, cunoscuți peste tot în țară pentru că au dus Suceava pe primul loc la decedați pe șosele la nivel național, după invazia Ucrainei de către Rusia a apărut și problema șoferilor de camion ucraineni.

La nivelul populației județului există o mare nemulțumire față de cum se comportă șoferii ucraineni și cred că ați sesizat-o și voi urmărind rețelele sociale. Noi în România am înțeles că suntem o colonie și grâul american trebuie scos din Ucraina cu orice preț prin România. Dacă de infrastructură nu ne pasă, să ne pese măcar de viețile oamenilor. În acest moment, șoferii de camion din Ucraina au în România statutul soldaților americani de la Kogălniceanu. Pricep că statul român e prea slab să aibă un cuvânt de spus, dar măcar să facă ceva pentru protejarea vieților cetățenilor săi. O soluție ar fi ce am văzut în Bulgaria, camioanele ucrainene nu sunt lăsate să zburde libere pe șosele, să se răstoarne, să se trântească în mașini, să dea bătăi de cap autorităților și să stârnească repulsia oamenilor de rând.

În Bulgaria, o mașină de poliție conduce un convoi de 30-40 de camioane de la o vamă la altă și astfel niciun șofer, oricât de viteaz ar fi, nu-și permite să nu respecte legea. Acești mastodonți nici nu ar trebui să circule pe perioada zilelor de vară, doar noaptea și în convoaie supravegheate”, a declarat Lucian Spetcu.

Acesta semnalează și că pe fondul creșterii traficului, șoferii ucraineni de tir s-au înmulțit foarte mult, iar unii evident că nu au nici experiență și nici abilitățile necesare pentru a nu pune în pericol siguranța traficului.

Pentru a scăpa de război, nu se știe prin ce mijloace au ajuns unii șoferi. Statul român și polițiștii rutieri nu au evident nici un control asupra acestor aspecte. Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava.

Comentarii