S-a reluat dosarul primarului din Paşcani. În primă instanţă, Dumitru Pantazi a fost achitat

vineri, 25 octombrie 2019, 01:50
2 MIN
 S-a reluat dosarul primarului din Paşcani. În primă instanţă, Dumitru Pantazi a fost achitat

Curtea de Apel Iaşi a reluat dosarul cu acuzaţii de corupţie în care inculpat este şi primarul din Paşcani, Dumitru Pantazi. În primă instanţă, edilul-şef a fost achitat pentru abuz în serviciu, la fel ca şi Mircea Zuzan şi Ciprian Prisecaru. Alţi de trei inculpaţi au fost găsiţi vinovaţi de fals însă o primit pedepse simbolice de 3 luni sau un an de închisoare cu amânare. 

Două societăţi comerciale, SC Fab Casa Nouă şi Perla Neagră SRL, au primit amenzi penale de de 13.700 de lei şi 12.000 de lei. Decizia judecătorilor nu este definitivă. Acest dosar a fost trimis în instanţă în 2016, acuzaţiile procurorilor vizând fapte de acum mai bine opt ani. Potrivit procurorilor anticorupţie, în anul 2011, Primăria Paşcani a derulat o licitaţie publică privind concesiunea unui teren de 15 metri pătraţi, ce a fost câştigată de firma SC Perla Neagră SRL.

Patronul acesteia, Emilian Oneaţă, împreună cu Vasile Bodnar şi arhitectul Alexandru-Dorin Curelaru, a depus la Primăria Paşcani o cerere pentru a obţine o autorizaţie de construire pentru un fast-food. În documentaţia depusă la Primărie se menţiona că terenul pe care avea să fie construit fast-foodul ar fi avut o suprafaţă de 36 de metri pătraţi, aspect fals, spun anchetatorii.

„În perioada 16.07.2012 – 11.02.2013, inculpatul Pantazi Dumitru, în calitate de Primar al Municipiului Paşcani, împreună cu inculpaţii Zuzan Mircea şi Prisecaru Ovidiu-Ciprian, în exercitarea atribuţiilor de serviciu au semnat o autorizaţie de construire, în condiţiile în care nu exista acordul scris, dat în formă autentică, de către proprietarii unei clădiri învecinate (formă cerută de dispoziţiile actelor normative în vigoare şi prevăzută şi în certificatul de urbanism aferent emis de Primăria Municipiului Paşcani).

Autorizaţia de construire a fost întocmită de către inculpata Serghiuţă Elena, cunoscând neregulile de mai sus, document ce a fost ulterior introdus în circuitul de semnare“, au precizat procurorii DNA. Aceeaşi Serghiuţă, spun procurorii, ar fi făcut menţiuni false în documentaţia tehnică aferentă autorizaţiei de construire, pe care a antedatat-o. 

Comentarii