Șaramet vrea din nou la conducerea spitalului Socola. A fost demis în iulie

vineri, 29 octombrie 2021, 01:57
2 MIN
 Șaramet vrea din nou la conducerea spitalului Socola. A fost demis în iulie

Se anunţă o luptă în trei în momentul de faţă pentru şefia Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, conform surselor „Ziarului de Iaşi”

 După cum v-a anunţat publicaţia noastră în exclusivitate la începutul lunii octombrie, unul dintre candidaţii care a solicitat informaţii pentru a-şi formula un plan de management este chiar fostul şef al Inspectoratului Judeţean de Poliţie – Ioan Scripniciuc. Acesta însă ar putea avea doi contracandidaţi. În ultimele cinci zile, de la unitatea medicală a solicitat documente financiare, necesare pentru a întocmi un plan de management, şi Vasile Rusu, consilier juridic în cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Acesta este, conform ultimei declaraţii de avere depusă la DSP, membru în Consiliul de Administraţie la trei spitale: Pneumoftiziologie, Institutul Regional de Oncologie şi la Spitalul de Psihiatrie de la Grajduri.

Vasile Rusu a ajuns în atenţia publicului după ce a candidat şi la funcţia de manager al Spitalului de Urgenţă „Sf. Spiridon”. Surpriza nu ţine însă de candidatura acestuia, ci de faptul că sursele noastre au confirmat că Bogdan Şaramet (FOTO), fostul manager, s-a răzgândit şi este hotărât să îşi depună candidatura. Acesta a solicitat la rândul său acces la documente necesare pentru a putea să-şi finalizeze documentaţia. Deşi a negat vehement că are vreo intenţie să candideze, sursele noastre spun că Şaramet este convins că va fi sprijinit politic, pe linia PNL. Doritorii au însă timp până pe 22 noiembrie să îşi finalizeze documentaţia, când este data limită a înscrierilor.

Postul de manager de la „Socola” a fost scos la concurs la începutul lui octombrie, urmând ca, în luna decembrie, unitatea medicală să aibă stabilită noua conducere. Momentan, postul este ocupat de managerul interimar Andreea Szalontay, medic psihiatru şi conferenţiar universitar la UMF Iaşi. Aceasta a fost numită în luna iulie a acestui an după ce Bogdan Şaramet a fost schimbat din funcţie de Ministerul Sănătăţii. Actualul manager interimar a precizat pentru „Ziarul de Iaşi” că nu doreşte să concureze pentru a ocupa postul de manager. Conform calendarului stabilit de comisia de concurs, pe 6 decembrie va avea loc susţinerea proiectului de management, rezultatele finale fiind făcute publice pe 9 decembrie. (Mădălina OLARIU, Cătălin HOPULELE)

Comentarii