Scandalul continuă în cazul senatorului care a cerut elicopterul SMURD de la Iași

vineri, 24 mai 2019, 10:55
1 MIN
 Scandalul continuă în cazul senatorului care a cerut elicopterul SMURD de la Iași

Senatorul PSD Virginel Iordache a fost transportat de la Suceava cu un elicopter SMURD la Institutul „Matei Balş” din Capitală, deşi acesta nu ar fi avut nimic grav. Scandalul a luat amploare, joi, în presă, și l-a determinat pe senator să facă precizări într-un comunicat, în timp ce ministrul sănătății, Sorina Pintea, dar și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, au avut și ei reacții. Între timp, managerul Spitalului de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava, acolo unde senatorul a fost internat inițial, contrazice versiunea dată în comunicat de Virginel Iordache și spune că acesta a făcut presiuni, a țipat și a amenințat.

„Înțeleg că acum toată lumea învinovățește medicii suceveni că au solicitat transferul cu elicopterul SMURD pentru așa un diagnostic. Dar medicii au luat această decizie sub presiune și sub amenințări. A țipat la toată lumea. A amenințat. A cerut să fie transferat și a refuzat Ambulanța. Ce puteau face medicii?! Să-l ducă unul cu mașina personală?! La Matei Balș a primit același diagnostic și același tratament. I-au mai dat în plus o pastilă de Tamiflu”, a declarat Vasile Rîmbu, managerul Spitalului Județean Suceava.

„În cazul senatorului, colegii de la Iași mi-au confirmat că solicitarea a fost dată prin dispecerat și că nu au fost sunați special pentru acest caz invocând calitatea pacientului de senator. Dacă este de întrebat cineva, acesta este numai medicul care a solicitat elicopterul care probabil a avut motive ce pot fi explicate din punctul acestuia de vedere pentru solicitarea elicopterului SMURD”, a declarat șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Aflați amănunte de pe digi24.ro.

Comentarii